(P) Cum să ai grijă de pielea ta

De Unica.ro pe

Pielea este cel mai mare organ și unul dintre cele mai sensibile organe, fiind expusă la numeroși factori externi. Aceasta poate suferi de numeroase afecțiuni dacă nu este îngrijită corect. Pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă este indicat să ai grijă în permanență de ea. În continuare îți prezentăm câteva metode prin care poți avea grijă de pielea ta.

  1. Hidratează-te

Este foarte important să te hidratezi pentru a avea o piele sănătoasă, frumoasă și strălucitoare. Bea cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi indiferent de anotimp pentru a avea grijă de organismul tău. Poți alege să consumi apă, sucuri naturale, limonadă sau ceaiuri. 

  1. Mănâncă sănătos

Adoptă o dietă echilibrată și mănâncă sănătos pentru a avea grijă de corpul tău și de pielea ta. Pentru o piele frumoasă și sănătoasă poți consuma alimente precum ceai verde, migdale, lăptișor de matcă, semințe de chia sau de floarea soarelui. 

  1. Ai grijă de pielea ta la duș

Alege să folosești apă caldă, nu fierbinte la duș deoarece aceasta din urmă deshidratează pielea. Utilizează săpunuri și geluri de duș delicate ce te vor ajuta să hidratezi pielea deoarece săpunurile dure usucă pielea și pot da o senzație de disconfort. După spălare clătește bine pielea și apoi usuc-o tapotând-o cu prosopul.

  1. Exfoliază pielea

Este foarte important să exfoliezi pielea pentru a îndepărta celulele moarte, a îmbunătăți circulația sângelui și a avea pielea mai catifelată. Poți alege să folosești produse special concepute pentru exfoliere sau să realizezi acasă un exfoliant din zaț de cafea, miere și ulei de măsline sau cu zahăr și ulei de măsline. După exfoliere clătește cu apă călduță și spală-te bine.

  1. Epilarea  

Pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă trebuie să te epilezi folosind o metodă prin care nu vei răni pielea. De asemenea, nu este indicat să te expui la soare ulterior deoarece se va arde mult mai ușor.

  1. Folosește o cremă hidratantă

Pielea necesită hidratare zilnică și este important să folosești o cremă hidratantă pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă. Alege să folosești produse de îngrijire a pielii dedicate precum cremă de mâini, cremă de față, cremă de corp sau cremă de picioare pentru a avea grijă de fiecare parte a corpului tău. 

  1. Verifică ingredientele din produsele cosmetice 

Este esențial să acorzi o atenție deosebită ingredientelor din produsele cosmetice pe care alegi să le folosești deoarece majoritatea produselor conțin diverse substanțe nocive precum parabeni, silicon, parafină, formaldehide, OMG, PEG, SLS, SLES sau altele. Pentru a evita efectele nedorite ale substanțelor agresive pentru piele alege să folosești produse bio. 

  1. Folosește produse de protecție solară

Este indicat să folosești produse de protecție solară atunci când te expui la soare pentru a evita apariția arsurilor solare, cancerului de piele sau îmbătrânirii premature a pielii. Atunci când alegi un produs de protecție solară este ideal să alegi o cremă de protecție cu spectru larg care să te protejeze împotriva ambelor tipuri de raze UVA și UVB. 

De asemenea, este esențial să alegi o cremă cu indice de protecție SPF potrivit. Indicele de protecție reprezintă nivelul de protecție al pielii împotriva razelor UVB, iar cu cât factorul SPF este mai mare, cu atât mai mult durează protecția pielii. Spre exemplu, dacă pielea ta se arde după 10 minute de expunere la soare, atunci când vei folosi o cremă de protecție cu factor de protecție SPF 15, pielea ta va fi protejată de 15 ori mai mult decât în mod normal și se va arde după 150 de minute de expunere.

Plantevo îți oferă o gamă variată de produse naturale și bio pentru îngrijirea pielii. Alege produsele special concepute pentru pielea ta și ai grijă de tine mereu!