(P) Cum pregătim în mod corespunzător mașinile pentru a călători fără griji?

De Unica.ro, pe

Chiar dacă poate părea mult prea devreme să ne gândim deja la călătoriile pe care le vom realiza cel mai probabil în timpul verii, cert este faptul că în această perioadă putem regăsi o mulțime de oferte turistice, greu de refuzat. Indiferent de momentul în care vom călători, pregătirile pentru vacanțe adesea îmbracă forma unor provocări de zile mari, pentru că aproape întotdeauna lăsăm lucrurile pe ultima sută de metri. Astăzi însă ne vom îndrepta atenția asupra unui lucru esențial în ceea ce privește călătoriile, și anume vom discuta despre mașini. Autoturismele sunt excelente atunci când vine vorba despre călătorii pentru simplul fapt că acestea ne permit să vedem o mulțime de locuri unice dar ne oferă și un plus de flexibilitate atunci când vine vorba despre schimbarea sau explorarea unor noi rute. Acest lucru este unul pe care din pacate nu îl putem face atunci când alegem alte mijloace de transport.

Pregătirea mașinii pentru o călătorie reprezintă mai degrabă o responsabilitate pe care o avem atât față de noi, cât și față de ceilalti membri ai familiei. Atunci când plecăm într-o călătorie, ultimul lucru de care avem nevoie este o defecțiune spontană la una dintre componentele mașinii, aspect ce ne poate da toate planurile peste cap. În acest sens, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi utile cu privire la modul în care este recomandat să ne pregătim propriile autoturisme pentru a călători fără niciun fel griji din acest punct de vedere.

Bateria auto.

Una dintre componentele mereu supuse uzurii este clasica baterie auto, cea care susține întregul sistem electric al mașinii. De regulă, aceasta are o durată de viață de aproximativ 4-5 ani în condiții de utilizare normală, însă atunci când există mai mulți consumatori, aceasta poate ceda mult mai devreme. Astfel, pentru a nu avea parte de suprize neplăcute, este recomandat să te asiguri că o verifici intens înainte de a pleca la drum lung. Chiar dacă bateriile auto sunt mai ușor de regăsit ca niciodată în momentul actual, cu certitudine nu este o situație plăcută să te oprești din drum pentru a remedia această întâmplare.

Verifică temeinic piesele auto supuse constant uzurii.

Mașinile sunt compuse desigur dintr-o serie de componente vulnerabile în timp în fața uzurii, de aceea înlocuirea acestora la momentul oportun reprezintă un aspect foarte important. Plăcuțele de frână, cureaua de distribuție sau filtrul de aer sunt doar câteva exemple de componente supuse uzurii și pe care trebuie să le înlocuiești înainte ca acestea să cedeze. Dacă nu te pricepi foarte bine la acest lucru, recomandarea este aceea de a apela la ajutorul unui service, acolo unde speciliștii se vor ocupa de tot. Dat fiind faptul că astăzi este atât de simplu să găsești de la piese auto pentru Jaguar și până la piese auto pentru orice alt model de mașină, nu ar trebui să ne punem niciodată siguranța și experiența de condus pe un plan secundar.

Echipamentul adițional și asigurarea.

Alte aspecte importante ce țin de pregătirea mașinii au legatură cu trusa medicală, triunghiul reflectorizant sau stingătorul pe care este foarte important să le ai tot timpul în mașină, dar si cu asigurarea. Este absolut esențial să verifici valabilitatea asigurării înainte de a pleca în vacanță, pentru că dacă aceasta va expira între timp, s-ar putea ca întreaga călătorie să devină una foarte costisitoare dacă apar situații mai puțin prevăzute.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!