(P) Cum alegi șosete de calitate

De Unica.ro, pe

Deși, șosetele reprezintă un accesoriu des neglijat atât de femei, cât și de bărbați, acestea au un rol extrem de important atât în completarea unei ținute, cât și pentru confortul de care ai nevoie. Totuși, pentru a te bucura de confortul vizat, trebuie să îți cumperi șosete de calitate, din materiale pe măsură. Și, ca să fii sigur că se potrivesc pentru mai multe ținute, important este și modelul. Dacă vrei să nu dai greș la acest capitol, ține cont de sfaturile de mai jos:

Ține cont de material

Primul lucru la care trebuie să te uiți, atunci când îți cumperi șosete, este materialul. Acesta trebuie să absoarbă transpirația și să împiedice frecarea piciorului de încălțăminte. Iată câteva tipuri de șosete pe care merită să le incluzi în colecția de accesorii:

  • șosetele din bumbac–sunt cele mai populare, fiind, de altfel, și cea mai accesibilă variantă, atunci când vine vorba de preț. Asigură-te că ai șosete de bumbac în garderobă, în nuanțe clasice de alb, negru și gri.
  • șosetele din lână sau cașmir–Deși, nu reprezintă o variantă la fel de avantajoasă ca preț, sunt fine și nu îți provoacă iritații. Acest tip de șosete îți oferă confort termic, în timp ce materialul permite și evaporarea rapidă a transpirației.
  • șosetele din nylon sau spandex–au capacitatea de a absorbi umezeala, însă, sunt mai puțin confortabile, atunci când temperaturile cresc. De obicei, acest material se folosește în combinație cu bumbacul, pentru a spori durabilitatea.
  • șosetele din acrylic–plăcute la purtare, sunt ușor de spălat și de uscat.
  • șosetele din lycra–extrem de elastice.

Descoperă colecția de șosete pe epantofi.ro și alege modelul potrivit în funcție de material, culoare sau model.

Ia în calcul lungimea șosetelor

Lungimea este al doilea criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere, înainte să-ți achiziționezi șosete. Lungimea șosetelor este importantă dacă vrei ca outfitul tău să arate impecabil. De exemplu, șosetele medii și lungi se potrivesc la pantaloni și costume, în timp ce modelele tip tălpici îți oferă iluzia că nu porți nimic în picioare.

Șosetele care se opresc la baza gleznei sunt ideale pentru încălțămintea casual și sport, atâta timp cât alegi modelul care aduce personalitate ținutei.

Poartă șosete, în funcție de culoarea hainelor

Culoarea potrivită a șosetelor îți poate evidenția ținuta, în timp ce nuanțele alese greșit îți strică apariția. Ține cont de anumite reguli și n-ai cum să dai greș. Astfel: 

  • Șosetele negre sunt indicate pentru pantalonii de culoare închisă ca negru sau bleumarin.  
  • Șosetele colorate, cu sau fără model, te ajută să înveselești ținuta, însă, aceste modele nu sunt potrivite pentru orice mediu, precum cel business.
  • Nu purta, niciodată, șosete albe la un costum! Acesta este un faux pas în modă, pe care nu trebuie să-l încalci.
  • Dacă porți balerini sau mocasini, optează pentru șosetele de tip tălpici, extrem de scurte. Pentru pantofii sport, sunt indicate șosetele până la gleznă sau care ajung la baza încălțămintei. Dacă porți sneakersi de culoare deschisă, alege șosete în nuanțe neutre sau nude, care completează ținuta din punct de vedere cromatic.
  • Nu știi ce șosete să alegi, atunci când ieși din casă? Cu un model clasic nu ai cum să greșești.

Poartă șosete confecționate din materiale de calitate, disponibile în numeroase culori și modele. Șosetele sunt accesorii indispensabile atât pentru bărbați cât și pentru femei, de aceea, merită să le acorzi atenție. Astfel, vei fi pregătit pentru orice eveniment.