(P) Cum alegi o vitrină frigorifică potrivită pentru afacerea ta

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 20 mai 2021, 10:18

Menținerea alimentelor în cele mai bune condiții se poate face foarte ușor. În prezent ai la dispoziție numeroase soluții astfel încât preparatele și alimentele pe care le vinzi să aibă o valabilitate foarte mare. 

Pe timpul verii, alimentele perisabile se strică foarte rapid dacă nu au la dispoziție o temperatură scăzută, sau un mediu special unde să nu se altereze. Vitrinele frigorifice sunt cea mai eficientă soluție pentru a scăpa de această problemă.

Alegerea unei vitrine frigorifice poate fi o mare bătaie de cap dacă nu te pricepi foarte bine. Este important să alegi cea mai bună vitrină care este suficient de puternică pentru necesarul din afacerea ta.

În alegerea unei vitrine frigorifice de calitate, e bine să ai în vedere mai multe aspecte importante. În primul rând sunt importante facilitățile și opțiunile cu care vine la pachet, modelul dar și design-ul.  O vitrină cu un design plăcut pentru expunerea produselor, poate crește numărul de vânzări din magazinul tău. 

Tipul de vitrină ales este la fel de important precum design-ul sau capacitatea de stocare. O vitrină se folosește de aerul rece pentru a scădea temperatura din interior. Modul de funcționare a vitrinei poate fi de două feluri: ventilare forțată și ventilare cu convecție. 

Vitrine frigorifice cu ventilare forțată

Acest tip de vitrine folosește ventilatoare incorporate cu ajutorul cărora aerul se răspândește  uniform la interior, păstrând alimentele reci. Unul din riscurile unui astfel de aparat este reprezentat de faptul că folosit într-un mod necorespunzător poate duce la uscarea aliemntelor, dacă sunt expuse prea mult. Cele mai eficiente vitrine cofetărie folosesc acest tip de ventilare forțată.

Vitrine frigorifice cu ventilare cu convecție

Acest tip de ventilatoare sunt utilizate în special pentru alimentele care necesită păstrare la temperaturi foarte mici pe o perioadă mai lungă de timp. Au un avantaj foarte mare prin faptul că nu usucă alimentele expuse pe o perioadă lungă de timp. Se pot păstra la rece numeroase alimente din categorii precum lactate, peste, legume, carne.

Modelul de vitrină aleasă este foarte important în funcție de produsele pe care dorești să le răcești și locul unde sunt depozitate. De regulă, vitrinele frigorifice sunt expuse la vedere pentru clienți.  Poți alege din numeroase modele de echipamente horeca disponibile pe site-ul celor de la Techstore. Printre cele mai populare modele sunt vitrinele verticale, orizontale, simple, dugle, cu rafturi sau compartimentate.

De exemplu, vitrinele orizontale se folosesc în special pentru păstrarea produselor de patiserie, carne, legume și fructe. Folosirea unei vitrine frigorifice verticale se face în special pentru menținerea la rece a băuturilor. 

În alegerea unei vitrine mai poți ține cont și de accesoriile care vin la pachet cu aceasta. De regulă, vitrinele care au expunere deschisă pentru clienți sunt echipate cu diverse accesorii precum iluminare cu led sau ecrane cu led pe care apar informații despre produse.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!