(P) Cum alegi cerceii care te avantajează în funcție de fizionomie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 aprilie 2021, 22:14

O pereche potrivită de cercei îți poate oferi un look feminin, senzual, chic sau cool, în doar câteva secunde. Fie că porți cercei voluminoși sau discreți, pe lob sau lungi, rotunzi sau pătrați, din aur galben sau din argint, aceștia îți vor influența imediat aspectul general.

Dintre toate accesoriile pe care le poți purta, cerceii sunt cei care îți impactează cel mai mult înfățișarea, îmbrățișându-ți trăsăturile chipului și complimentându-le. De aceea, forma corectă de cercei te poate face și mai frumoasă, în timp ce o formă neinspirată nu te va avantaja foarte tare.

Dacă vrei să încerci să îți alegi cerceii în funcție de fizionomie, pentru a testa această teorie, iată cum o poți face!

  • Cerceii potriviți pentru fața ovală

Dacă fața ta este relativ ovală, echilibrată, poți purta aproape orice fel de cercei. Experimentează cu modele simple, dar și cu cercei statement, care să ofere ținutei un plus de personalitate!

Poți purta cercei de pe edenboutique.ro, unde vei găsi o varietate de modele, dimensiuni, stiluri și materiale de calitate. Alege cercei de argint, cu piatră naturală sau cristale Swarovski, care să îți complimenteze trăsăturile!

  • Cerceii potriviți pentru fața rotundă

Dacă cel mai lat punct al feței tale sunt obrajii, iar bărbia este și ea rotunjită, atunci este indicat să porți cercei care să contrabalanseze trăsăturile. Mai exact, poți purta cercei lungi, cu elemente înguste, care atârnă în prelungirea gâtului și creează efectul de alungire.

Evită creolele, clasicii cercei rotunzi și subțiri, căci aceștia vor augmenta rotunjimile feței, lăsâng chipul fără o structură clară. Stai departe și de cerceii lungi cu elemente rotunde!

  • Cerceii potriviți pentru fața pătrată

Dacă lățimea frunții tale este aproximativ egală cu lățimea obrajilor și a bărbiei, iar mandibula este destul de proeminentă, înseamnă că fața ta este pătrată. La fel ca în cazul femeilor cu fața rotundă, și tu trebuie să alegi cercei care să contrabalanseze trăsăturile naturale, pentru a crea un efect de echilibru.

Optează pentru cercei medii sau lungi, cu elemente rotunjite, curburi și onduleuri feminine. Dacă nu îți plac cerceii care atârnă, poți opta pentru cercei de argint pe lob, cu perlă sau alte ornamente rotunde sau ovale.

  • Cerceii potriviți pentru fața în formă de inimă

Fața în formă de inimă este caracterizată de o frunte mai lată decât zona obrajilor. Aceasta din urmă începe să se îngusteze treptat, spre bărbie, chipul semănând cu o inimă desenată.

Dacă te regăsești în această descriere, cei mai potriviți cercei sunt cei care atârnă până în zona bărbiei și care au partea inferioară mai lată decât cea superioară, din dreptul lobului urechii. Cerceii tip candelabru sunt o idee excelentă pentru a armoniza trăsăturile feței!

  • Cerceii potriviți pentru fața în formă de triunghi întors

Acest tip de chip se aseamănă foarte mult cu cel prezentat mai sus, însă în acest caz diferența dintre lățimea frunții și cea a bărbiei este mult mai observabilă. Astfel, vorbim despre trăsături ceva mai aspre, dar care pot fi echilibrate cu ajutorul unei perechi potrivite de cercei.

Poartă cercei care atrag atenția asupra zonei bărbiei, pentru a contrabalansa lățimea frunții. Optează pentru modele complexe în zona de jos, cu pietre, aplicații și ornamente interesante.

Extra Tip: Ține cont și de structura osoasă a feței

Pe lângă forma chipului, atunci când îți alegi cerceii este indicat să ții cont și de structura osoasă. Cu alte cuvinte, dacă ai o mandibulă mică și o bărbie îngustă, poartă cercei pe lob sau de lungime medie, care să nu micșoreze și mai mult zona inferioară a feței.

În caz contrar, dacă ai o mandibulă lată și proeminentă, evită cerceii mici care atârnă, căci aceștia nu sunt potriviți structurii tale. Optează, în schimb, pentru cercei mai voluminoși, cu forme alungite.

În final, nu uita să ții cont și de stilul personal. Chiar dacă principiile de mai sus te pot ajuta să alegi cercei care te avantajează, este la fel de important să porți accesoriile care te fac fericită!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!