(P) Cum a apărut modelul Nike Air Max, sneakersii la mare căutare astăzi

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 27 martie 2021, 20:18

Încălțămintea sport se află în topul preferințelor tuturor, datorită versatilitatii și a gamei variate de modele. Atunci când te gândești la sneakersi, cu siguranță îți apare în minte compania americană Nike, care se bucură de o popularitate imensă pe tot globul.

Dintre toate perechile de pantofi de la Nike, unele dintre cele mai populare sunt modelele Nike Air, purtate atât de femei, cât și de bărbați sau copii. Spre deosebire de alte modele de la Nike, Nike Air prezintă o pernă de aer integrată în talpă, care a provocat o revoluție în lumea sportului.

Fie că vorbim despre Nike Air Max 1 sau Nike Air Max 97, aceste modele îți garantează succesul și pot fi asortate la cele mai cool ținute de zi cu zi. Vrei să afli cum au luat naștere primii pantofi cu pernă de aer de la Nike? Citește articolul de mai jos!

Începuturile Air Max

Începuturile modelului Nike Air Max au avut loc încă din 1987, atunci când Hatfield își prezintă ideea în departamentul de marketing al companiei. Cu toate acestea, ideea nu a fost acceptată imediat de către colaboratori. Aceștia se temeau că pernă de aer a sneakersilor se poate sparge și nu merită să fie produsă, însă au continuat cu proiectul. 

De aceea, primul model Nike Air Max a fost creat în special pentru atleți, urmând și modele comerciale, care puteau fi purtate de oricine. Din acea clipă, au fost lansate mai mult de 40 de variante Air Max.

Cele mai cunoscute modele Air Max

Din fericire, amatorii încălțărilor sport au avut de ales dintre o mulțime de modele de Nike Air Max, diferențiate de design, de greutate și de formă pernelor de aer. Nike Air Max Light au fost proiectați în 1989 și chiar dacă nu au reușit să devină mai cunoscuți decât primele modele, s-au bucurat de popularitate.

Nike Air Max 90 a făcut furori în 1990, fie că vorbim despre modelele din piele sau din plasa. Îi puteai găsi în nuanțe intense, care au atras imediat atenția tinerilor. În 1995, apare un model nou de Air Max, care avea o pernă de aer mai mare și un profil mai înalt. Deși nu toate modelele de sneakersi Air Max au avut succes, precum cele apărute în 1994 si 1998, existau încălțări pentru oricine, colecția fiind întregită o dată la câteva luni.

Ținute la care poți purta modelele Nike Air Max

Au trecut decenii întregi de la lansarea pantofilor sport Nike Air Max, însă aceștia sunt în continuare cumpărați la scară largă. Popularitatea lor nu se oprește aici, de aceea Nike Air Max reprezintă unele dintre cele mai cumpărate modele de pantofi sport din lume.