(P) Ce trebuie să știi atunci când instalezi și utilizezi un aparat de aer condiționat Daikin

De Unica.ro, pe

Aparatele de aer condiționat Daikin asigură atât răcirea cât și încălzirea locuinței la nivel optim. Acest lucru este posibil datorită celor mai noi tehnologii cu ajutorul cărora aparatele de aer condiționat transformă atmosfera din casă într-una plăcută și confortabilă pentru întreaga familie. 

Daikin este un producător de sisteme de climatizare, lider european în controlul climatic, care face de fiecare dată ca orice gamă de produse noi lansate să vină cu îmbunătățiri optime. Aceste îmbunătățiri nu doar că joacă un rol important pentru un stil de viață sănătos, dar au și o eficiență energetică avantajoasă pentru toate buzunarele.

În prezent, aparatele de aer condiționat sunt o necesitate în orice locuință. Cele mai noi modele vin echipate cu cea mai nouă tehnologie care fac aerul proaspăt în orice încăpere fără să consume multă energie. Dacă ai ales să achiziționezi un aparat de aer condiționat Daikin, iată ce trebuie să știi atunci când urmează să îl instalezi:

Nu monta aparatul de aer condiționat în dreptul unei surse de căldură

Este una din cele mai importante reguli de la care nu trebuie să te abați. Aparatele de aer condiționat folosesc un termostat care poate fi influențat negativ de sursa de căldură din dreptul său. Astfel, dacă acesta simte că temperatura este mai mare decât cea setată în prealabil, va funcționa mai mult timp decât este nevoie. E bine să instalezi aparatul într-un loc ferit de lucruri care pot afecta funcționarea corectă a termostatului. 

Montează aparatul într-un loc ferit de lumină

La fel ca și în cazul unei surse de căldură din interior, razele solare pot influența funcționarea optimă a aparatului de aer condiționat. E recomandat să îl instalezi într-un loc ferit de lumină pentru a scădea consumul de energie chiar și până la 10%-20%. 

Nu seta o temperatură mai mică decât este nevoie

E recomandat să alegi o temperatură potrivită pe care să o setezi atunci când folosești un aparat de aer condiționat. Nu e bine să alegi o temperatură prea scăzută deoarece aparatul va fi activ mai mult timp pentru a regla temperatura și va avea un consum mai mare. Reglând la o temperatură optimă pentru confortul tău, vei optimiza consumul de energie.

Setează la viteză minimă dacă umiditatea e ridicată

Există situații când umiditatea este foarte ridicată în camera unde folosești un sistem de climatizare. E indicat să setezi funcționarea acestuia la o viteză minimă în astfel de cazuri pentru a prelua umiditatea eficient și rapid. Gradul de confort se va spori rapid la interior și aerul va fi mai proaspăt fără să supui aparatul de aer condiționat la un efort suplimentar, ce ar putea crește și consumul de energie electrică.

Folosește un sistem de climatizare cu capacitate mai mare în bucătărie

Deoarece în bucătărie de regulă temperatura este mult mai ridicată și umiditatea crescută, ar fi indicat să alegi un aparat cu o capacitate chiar și de peste 30% mai mare față de capacitatea recomandată pentru suprafața pe care trebuie să o răcești.

Poți achiziționa și online de pe site-ul Vollmax cele mai noi modele de aer condiționat Daikin special create pentru a oferi un aer proaspăt și curat la fiecare utilizare.