(P) Ce arome purtăm în această iarnă

De Unica.ro, pe

Tendințele de frumusețe sezoniere pot fi vizualizate în diferite moduri

Este dreptul tău să porți orice vrei, indiferent de zi, lună sau sezon. Dar, în același timp, este util să rămâi deschisă experimentării, inclusiv cu colecția ta de parfumuri. Nu trebuie să vă luați parfumurile preferate prea în serios și să le rămâneți credincioși ani de zile și chiar decenii: până la urmă, acestea sunt create doar pentru a aduce plăcere, pentru a evoca o anumită dispoziție, pentru a le transfera în amintiri sau în visele viitorului. 

Cum se dezvoltă aromele în timpul iernii?

În mod tradițional, vara este considerată perioada potrivită pentru arome ușoare și subtile de iarbă tăiată sau flori. Iarna este un moment pentru compozițiile grele de seară. Pentru a respecta sau nu aceste reguli – desigur, poți decide doar tu. Dar există o anumită logică în acest sens: în sezonul rece, orice miros se evaporă mai repede din piele, deci cu cât aroma este mai bogată, cu atât va rămâne mai probabil până la sfârșitul zilei.

Există câteva trucuri aici: de exemplu, aplicați parfumul pe haine. Țesăturile, cum ar fi lâna și bumbacul, sunt renumite pentru că țin pe ele aroma timp de câteva zile. De asemenea, este logic să reglați concentrația, și anume să alegeți apa de parfum în locul apei de toaletă sau de colonie în timpul iernii. De asemenea, puteți acorda atenție notelor de bază – cea mai persistentă parte a parfumului. Patchouli, vanilie, lemn de santal, piele, boabe de tonka sau condimente, ca fiind cele mai puternice și mai intense în arome sonore, sunt prezentate în mod tradițional în compoziții lemnoase și picante. Aromele potrivite pentru sezonul rece și nu numai le poți găsi https://makeup.ro/categorys/324237/

Cele mai potrivite parfumuri pentru iarnă!

În sezonul de iarnă, simțul mirosului este slăbit și, prin urmare, ar trebui să se acorde preferință parfumului „mai greu” – altfel va fi pur și simplu invizibil. În plus, în frig, aromele sunt dezvăluite într-un mod complet diferit, completate de noi culori și nuanțe.

Ce parfum este cel mai bine rezervat pentru iarnă?

  • din ce în ce mai calde – cele în care există note picante și accente voluptuoase;
  • opțiuni lemnoase – cele care includ esențe de conifere sunt deosebit de bune;
  • tradițional dulce – conține scorțișoară, vanilie, ghimbir, ciocolată și nuanțe de nuci.

Ce compoziții este mai bine de evitat?

Parfumurile anti trend pentru iarnă sunt compozițiile florale ușoare, pline de acorduri proaspete și revigorante. Pentru anotimpul rece, ele par prea frivole și naive, reduc întreaga imagine. În plus, caracteristicile temperaturii afectează schema deschiderii lor, distorsionând semnificativ aroma.

Dacă te concentrezi asupra opțiunilor enumerate, vei fi întotdeauna în top, atrăgând cu ușurință atenția celorlalți.