(P) Beneficiile psihoterapiei online în vremea pandemiei

De pe Ultimul update Luni, 11 ianuarie 2021, 09:53

Fără îndoială, trăim vremuri fără precedent datorită noului coronavirus. În afară de îngrijorările legate de sănătatea ta, este posibil te confrunți cu probleme de stres, izolare, anxietate și depresie.

Izolarea socială, pierderea locului de muncă, reducerea venitului, fluxul constant de știri negative sau pierderea celor dragi au dus la creșterea nivelului de anxietate pentru mulți dintre noi. Acestea au dus, de asemenea, la creșterea consumului de alcool și substanțe, ca modalitate de evadare.

Din păcate, mulți se confruntă cu probleme financiare sau de timp care le împiedică accesul la îngrijirea sănătății mintale.

Restricțiile actuale și distanțarea socială fac dificil accesul la terapia individuală sau de grup. Este posibil îți fie frică mergi la cabinet, chiar dacă restricțiile au fost ridicate.

De la începutul pandemiei, tot mai mulți au ales apeleze la ajutorul unui psiholog online. O ședință online este la fel de eficientă vizita într-un cabinet.

Iată câteva dintre beneficiile de care ar trebui să țineți cont atunci cand alegeți psihoterapia online:

  1. Acces sporit. Psihoterapia online poate fi o soluție pentru pacienții care locuiesc în zone îndepărtate deoarece nu trebuie să piardă o zi intreaga pentru o ședință. Este, de asemenea, ideal pentru cei cu o stare fizica care le afectează mobilitatea. 
  2. Costuri de transport reduse. Dacă psihologul nu este în apropiere, poți să pierzi mult timp mergand la ședințe. Nu există niciun cost pentru „călătoria” online.
  3. Terapia nu este întreruptă. Traficul, vremea rea și boala sunt doar câteva dintre motivele pentru care pacienții nu ajung la ședința de psihoterapie. Psihoterapia online elimină toate aceste obstacole, permițând pacienților să continue îngrijirea, crescând șansele de îmbunătățire.
  4. Ședințe mai frecvențe. Deoarece există mai puține probleme cu călătoriile, învoirea de la serviciu, pacienții pot programa ședințe mai dese, dacă simt nevoia. Acest lucru este extrem de important pentru pacienții cu probleme acute care au o nevoie urgentă de a vorbi cu un psiholog.
  5. Acces la mai mulți specialiști. Psihoterapia online oferă acces oricui, din orice parte a țării și chiar românilor din diaspora. Poate fi dificil să ai acces la un psiholog Bucuresti sau din orice alt oraș, iar psihoterapia online este o soluție în acest caz.

Niciodată nu trebuie sa ignori problemele de sănătate mintală. Dacă te simți stresat, anxios sau deprimat, este bine sa ceri ajutor. Dacă ignori problema sau te gândești că va dispărea singură, aceasta se poate agrava.