(P) Atracțiile turistice din Slănic Moldova – Cum să-ți petreci vacanța în acest an

De Unica.ro pe

Slănic Moldova, este o stațiune foarte frumoasă, care a devenit un loc de vacanță preferat atât de către turiștii români, cât și de către cei străini. Printre principalele avantaje ale stațiunii cunoscute și sub numele de „Perla Moldovei” se numără temperatura răcoroasă pe timpul verii, calitatea aerului, peisajele fermecătoare și izvoarele minerale.

Fiind situată pe versantul vestic al Carpaților Orientali, Slănic Moldova reprezintă o alegere populară pentru vacanță, pentru persoanele de toate vârstele. În această zonă, paralel cu șoseaua asfaltată, se întinde defileul râului Slănic, unde puteți face o plimbare până spre zona cu izvoare cu ape minerale.

Cheile Slănicului au o lungime de aproximativ 400 m și includ pe această porțiune și o cascadă impresionantă. Peisajul de vis este întregit de pădurea de foioase, ce poate fi admirată privind spre cele două maluri ale acestui râu. Priveliștea asupra cascadei și cheilor este deosebit de frumoasă.

În Slănic Moldova puteți face tratamentele de recuperare și reabilitare medicală, balneo-fizio-terapeutice la Sanatoriul Balnear de aici. Aici vin turiști din toată țara și chiar din Europa, datorită reputației pe care o au apele termale din această zonă.

(P) Atracțiile turistice din Slănic Moldova – Cum să-ți petreci vacanța în acest an

Splendida localitate din județul Bacău dispune de numeroase locuri frumoase pentru plimbare:

  • Cazinoul Slănic Moldova este un monument istoric deosebit, recondiționat, care poartă și numele de „Cazinoul Regal”, fiind construit în ultimul deceniu al secolului XIX, pe vremea Regelui Carol I
  • Pârtia de Schi Nemira este folosită vara pentru drumeții, iar începând din 2019, instalația de telescaun a început să funcționeze și pe timpul verii, prețul unei urcări pentru un adult fiind de 10 lei
  • Traseul „300 de scări” este indicat pentru persoanele care vor să facă o drumeție cu ceva mai multă umbră și eventual, să se oprească la picnic, întrucât plimbarea are loc prin pădurile de la poalele muntelui Dobru
  • Parcul din Slănic Moldova dispune de un loc de joacă pentru cei mici, de un foișor superb și de o bisericuță veche, fiind pretabil și pentru familie cu copii.

(P) Atracțiile turistice din Slănic Moldova – Cum să-ți petreci vacanța în acest an

Moldavia Class (****) este cea mai apreciată opțiune de cazare din Slănic Moldova, atingând aproape calificativul maxim pe cele mai populare platforme de recenzii online, cum ar fii Booking sau Google.

Fiind situată la aproximativ 700 metri de centrul stațiunii și la aproximativ jumătate de kilometru de pârtia de schi Nemira, această vilă modernă, dotată cu 6 apartamente spațioase, reprezintă alegerea perfectă de cazare pentru cei care vor să petreacă un sejur într-o zonă în care se aud doar sunete liniștite de pădure și unde pot dormi noaptea excelent, condițiile de cazare fiind la standarde înalte.

(P) Atracțiile turistice din Slănic Moldova – Cum să-ți petreci vacanța în acest an

Vila este dotată cu saună și jacuzzi. În curtea vilei există un loc de joacă special amenajat pentru copii, un balansoar, un foișor și un grătar. Bucătăria este amenajată modern și complet utilată, dispunând de frigider, cuptor cu microunde și prăjitor de pâine. Parcarea este supravegheată video.

Vila Moldavia Class le oferă tuturor oaspeților confortul și serviciile unui hotel modern. Puteți găsi mai multe imagini și clipuri despre acest colț de rai pe pagina de Facebook Vila Moldavia Class.