(P) 3 măști cosmetice care nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire zilnic

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 iulie 2020, 13:35

Mediul urban, un stil de viață activ și o dietă inadecvată au efecte nocive asupra tenului. Măștile cosmetice fac parte din ritualul de îngrijire zilnică menite să rezolve probleme specifice și să-ți ofere câteva momente de relaxare. 

Este important să-ți construiești o rutină de îngrijire personalizată cu produse de calitate și să te informezi corect despre ingredientele produselor pe care le folosești. Alege masca de fată în funcție de ce tip de ten ai. Un ten sensibil va fi întotdeauna re-energizat după aplicarea unei măști hidratante care conține acid hialuronic, ceramide și glicerină. Daca ai tenul mixt spre gras, alege măștile cu argilă, acizi din fructe, acid glicolic, acid salicilic, in general ingredienți activi care curăță porii și echilibrează producția de sebum.

(P) 3 măști cosmetice care nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire zilnic

Tenul uscat poate să fie deshidratat sau deficitar în uleiuri naturale care dau tenului un aspect fin, fără riduri. Dacă tenul tău este deshidratat, cea mai bună opțiune sunt măștile cu acid hialuronic, o substanță produsă în mod natural de organismul uman, al cărei rol este să mențină apa în țesuturi.  Atunci când problema este lipsa uleiurilor naturale, alege măști bogate în ingredienți activi cu o structură moleculară fină ca uleiul de jojoba, uleiul de argan sau squalane. 

(P) 3 măști cosmetice care nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire zilnic

Poți folosi în aceeași sesiune de îngrijire mai multe tipuri de măști, pentru a corecta probleme diferite, mai ales dacă ai tenul mixt. Recomandarea noastră este să respecți etapele ritualului de îngrijire: curățare, exfoliere, tratare, și la final, hidratare.

Masca purifiantă

Argila este unul din ingredientele cele mai des întâlnite în măștile detoxifiante. Conține o serie de minerale benefice pentru piele, inclusiv calciu, magneziu, siliciu și potasiu. Argila detoxifică și vindecă dermatita, psoriazisul și eczema. În plus, ajută la regenerarea țesuturilor deteriorate, îmbunătățește textura pielii, tonifiază și reduce inflamația.

Masca SOS Pure de la Clarins declanșează un proces de regenerare al pielii datorită extractului de salcie organică al cărei rol este de matifiere, detoxifiere și  de reducere a vizibilității porilor. Combinația de argilă albă cu argilă verde elimină impuritățile și catifelează. SOS Pure de la Clarins are o textură cremos pudrată care lasă tenul curat și reîmprospătat. Aplică un strat subțire de produs pe tenul demachiat și tonifiat. Nu uita să respecți timpul de utilizare al măștilor cu argilă. Lăsate pe ten un timp îndelungat, acestea pot conduce la deshidratarea pielii.

(P) 3 măști cosmetice care nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire zilnic

Masca hidratantă

Poluarea, sistemele de climatizare și expunerea la soare sunt doar câțiva din factorii care îți deshidratează tenul. 

Neutrogena Hydro Boost conține acid hialuronic care are rolul de a menține apa în țesuturi iar dimeticona și glicerina protejează bariera pielii pentru ca aceasta să rămână hidratată. Masca poate fi lăsată să acționeze pe toată durata nopții ca un ser sau cremă hidratantă. Neutrogena Hydro Boost are o formulă ușoară de gel și un parfum proaspăt marin. După aplicarea măștii tenul este fin și tonifiat.

(P) 3 măști cosmetice care nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire zilnic

Masca pentru ten sensibil

Daca ai tenul sensibil, folosește produse cosmetice fără parfum sau aditivi care ar putea genera reacții alergice. Bioderma Sensibio are o formulă inovatoare special creată pentru pielea sensibilă.   Toléridine™ împreună cu complexul natural D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation) inhibă producția de molecule inflamante, ceea ce face ca pielea să fie mult mai puțin reactivă. Acidul Glycyrrhetinic, un derivat din acidul glicirizic care este extras din planta de lemn dulce, funcționează ca agent de aromatizare și condiționare a pielii. Masca Bioderma Sensibio este un tratament intensiv care calmează pielea inflamată și reface bariera protectoare a pielii.  Aplică o cantitate de produs pe pielea curată, după demachiere. Las-o sa acționeze timp de 10 minute.

(P) 3 măști cosmetice care nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire zilnic

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!