Gabriel Barna – despre uneltele cu care poți crea și tu videoclipuri inspiraționale

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 18:17

Internetul este o sursă aproape infinită de tutoriale și ghiduri, iar YouTube este, probabil, cea mai populară platformă unde poți găsi informații despre aproape orice domeniu. Gabriel Barna este unul dintre acei creatori de conținut care îți arată cum poți să produci conținut video, cum să îl editezi, cum să faci vlogging și cum poți utiliza fix echipamentul pe care îl ai deja, dacă îți dorești să devii și tu un creator de conținut care schimbă viețile oamenilor în bine.

După o perioadă lungă în care a aplicat cam tot ce a învățat singur de pe internet, Gabriel Barna s-a decis să dea înapoi comunității o parte din aceste învățăminte sub formă de tutoriale, cursuri legate de vlogging, ghiduri și trucuri de filmare cu telefonul, plus modalități de optimizare a timpului și spațiului de lucru, în vederea creșterii productivității. Urmărind clipurile sale, vei putea și tu să adopți un lifestyle SMART.

În primul rând, cum ai decis să devii creator de conținut video? Ce te-a inspirat să faci această alegere?

Sunt un om care iubește ceea ce face, sunt creator de conținut educațional si inspirațional care dezvoltă competențe și ușurează viețile oamenilor prin tehnologie, educație modernă și lifestyle SMART.

Acum 6 ani m-am oprit, pentru câteva momente, din tot ce făceam și am conștientizat că majoritatea lucrurilor pe care le-am învățat și aplicat cu succes in viată, le-am învățat de pe Internet, cel mai mult de pe YouTube. 

Am decis să dau mai departe acest lucru și altora și să ajut oamenii care au ceva valoros de oferit să creeze conținut care să conteze pentru noi, cei care vrem sa învățam ceva nou și util. 

Materialele mele vin în sprijinul creatorilor de conținut care vor să ofere valoare, să își promoveze brand-urile personale sau afacerile. De la freelanceri la business-uri mici și mari.

De la cei care vor să creeze un tutorial, un podcast, o emisiune online, un vlog, până la cei care vor să creeze o comunitate online.

Care este unealta cea mai importantă din arsenalul tău de creator de conținut?

90% din activitatea mea are la bază conținutul video și, din acest motiv, am nevoie de tehnologie puternică și modernă. 

Îmi place să mă mișc liber atunci când sunt creativ și, de cele mai multe ori, aleg să folosesc un laptop. După o perioadă bună de utilizare și teste, am hotărât să rămân la ASUS Vivobook PRO 16X OLED. Îmi este foarte simplu să explic de ce. Îl simți din start conceput special pentru creatorii de conținut.

Gabriel Barna - despre uneltele cu care poți crea și tu videoclipuri inspiraționale

Ce te-a făcut să îl alegi pe ASUS Vivobook PRO 16X OLED pentru editare video?

Noi, creatorii, în general, avem “scântei”, momente în care nu trebuie să pierdem inspirația, ci s-o fructificăm pe loc. Dacă laptopul sacadează, merge sau randează greu, ai pierdut momentul. 

ASUS Vivobook PRO 16X OLED are un procesor care nu te lasă la greu, Ryzen 9. Când vrei să tragi mai tare puțin și să faci mai multe lucruri în același timp, cei 32 GB RAM sunt perfecți, iar, când vine vorba de video, NVIDIA RTX 3050 Ti iese din tipare. 

Îl simți din prima că este conceput pentru creație și editare. Mai vine și Dial Pad-ul, care te face să uiți că ești în deplasare și nu ești la biroul mare din studio, unde ai o grămadă de periferice. Scroll, zoom, funcții custom, sunt toate acolo și le folosești super ușor. 

Cât de importantă este calitatea ecranului pentru activitățile tale de editare video?

Este, fără îndoială, un lucru important. Când editezi video ești super concentrat și atent la monitor. Dacă nu ai în față un display de nota 10, obosești în prima oră de lucru. 

Acesta este alt aspect care îmi place la acest laptop. Display 4K, OLED, cu protecție pentru ochi și 550 de niți. Editez ore in sir, colorizarea iese perfect și nu termin treaba cu ochii roșii și obosit ca după 3 zile de editare.

Poți să ne explici cum ți-a schimbat evoluția tehnologiilor mobile felul în care lucrezi?

Acum 6 ani, când stăteam 4 ore pentru exportul unui clip de 10 minute, dacă îmi spuneai că astăzi o să export, pe un laptop, un videoclip 4K de 10 minute în mai puțin de 6 minute, nu aveam cum să te cred. 

Astăzi pot sa fac asta cu un ASUS Vivobook PRO 16X OLED!

~~~

În încheiere trebuie amintit faptul că, în această perioadă, cei care cumpără un laptop ASUS Vivobook Pro 16X OLED vor primi bonus acces gratuit timp de trei luni la peste 20 de aplicații care fac parte din suita Adobe Creative Cloud, adică acces neîngrădit la cele mai populare și utilizate programe de design și grafică pentru creatorii de conținut, la care se adaugă încă 100 GB spațiu de stocare în cloud pentru salvarea proiectelor.

La final, îți semnalăm și campania Părerea ta contează, unde te poți înscrie prin simpla publicare a unei recenzii de utilizare a laptopului pe una dintre platformele participante, urmând a primi apoi ca bonus un an de prelungire a garanției.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!