Dureri de spate? Alege salteaua potrivită!

De Unica.ro, pe

Suferi de dureri de spate? Iată care sunt sfaturile specialiștilor din domeniu! În următorul articol îți vom prezenta câteva soluții pentru a scăpa de această problemă!

De multe ori neglijăm importanța coloanei vertebrale, care este esențială pentru activitatea noastră de zi cu zi.

Atunci când suntem adolescenți nu ne dăm seama de rolul coloanei vertebrale în viața noastră. În plus, nu conștientizăm cât de importantă este calitatea unei saltele de pat pentru un somn bun! Din păcate, încet-încet, încep să apară durerile de spate.

Potrivit statisticilor publicate de Institutul Național de Boli Neurovasculare din SUA, 80% dintre adulți se confruntă cu dureri de spate la un moment dat al vieții lor. Și asta pentru că mediul de lucru și statul pe scaun ne afectează sănătatea coloanei vertebrale.

Există multe persoane care iau medicamente antiinflamatorii sau analgezice pentru a trata durerea de spate, dar acest lucru nu tratează decât efectul, nu și cauza durerilor. Așadar, după ce efectul medicamentului va trece, durerile vor reveni.

Dacă te confrunți cu astfel de probleme, iată câteva sfaturi utile!

Ridică-te constant de pe scaun când ești la serviciu!

În societatea actuală, timpul îndelungat pe care îl petreci la birou este decisiv pentru sănătatea sistemului osos și articular. Știm bine că stăm așezați pe scaun aproximativ opt ore și rareori ne aducem aminte să ne ridicăm pentru a ne întinde. Așadar, această poziție pune presiune pe coloana vertebrală.

Ai grijă la poziția de la birou!

Modul în care stai la birou poate părea nesemnificativ pentru o scurtă perioadă de timp, însă contează enorm pe termen lung. O postură greșită pe scaunul de la birou poate duce la probleme minore (cum sunt durerile ușoare de spate), până la probleme majore, ca afecțiunile respiratorii. Pot apărea, de asemenea, probleme lombare, cervicale sau chiar degradări ale vertebrelor sau o hernie de disc. Totuși, milioane de oameni ignoră aceste lucruri, pentru că s-au obișnuit să stea într-o poziție greșită.

Antrenează-ți musculatura!

Durerile de spate nu indică mereu că ai o problemă la coloana vertebrală. Dacă mușchii care susțin sistemul osos nu sunt dezvoltați, poți avea dureri de articulații. Asta se întâmplă deoarece corpul tău nu este susținut corespunzător, astfel că presiunea va fi resimțită asupra vertebrelor.

Iată câteva idei utile!

  • fă câteva exerciții de flexibilitate în fiecare dimineață!
  • încearcă să îți depășești limitele și fă exerciții de întărire a musculaturii de două ori pe săptămână!
  • nu uita că salteaua pe care dormi este esențială pentru starea ta de bine din timpul zilei!
Dureri de spate? Alege salteaua potrivită!

Alege salteaua potrivită în funcție de poziția de dormit!

Să alegi salteaua potrivită pentru tine este un lucru esențial pentru a preveni și a ameliora durerile de spate, precum și presiunea pusă pe umeri și șolduri. Cel mai important lucru este să ții cont că poziția coloanei vertebrale trebuie să fie una naturală în timpul somnului. O saltea care se deformează în timp nu îți va mai oferi același confort.

Așadar:

  • dacă dormi pe spate, ai nevoie de o saltea medie spre fermă, care să îți susțină coloana;
  • dacă dormi pe burtă, ai nevoie de o saltea fermă, astfel încât coloana vertebrală să fie menținută în poziția normală și să nu fie curbată nenatural;
  • dacă dormi pe o parte, ai nevoie o saltea medie, care să nu pună presiune pe laterale.

Cea mai bună alegere pentru spatele tău este o saltea alcătuită din mai multe straturi de spumă: spumă poliuretanică, spumă High Resilience și spumă cu memorie (memory foam). Aceasta se va plia pe forma corpului tău, pentru ca tu să ai senzația că stai pe norișori.

Dureri de spate? Alege salteaua potrivită!

Încearcă Yoga!

O sesiune sau două de Yoga pe săptămână îți pot îmbunătăți sănătatea mintală și implicit starea de bine. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Washington a demonstrat că Yoga a ajutat foarte mult la ameliorarea durerilor de spate. Una dintre cele mai importante concluzii a fost că Yoga poate ajuta nu doar la ameliorarea durerilor de spate, ci și la prevenirea acestora.

Chiar dacă Yoga poate fi inițial intimidantă mai ales pentru începători, există exerciții pentru toate persoanele interesate, indiferent că sunt sau nu experimentate.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!