De ce este recomandat să cumperi miere direct de la producător în defavoarea supermarket-urilor

Ultimul update Vineri, 02 septembrie 2022, 15:17

Ne place gustul dulce. Ne place mierea. Și mai ales ne place mierea naturală. 

Mierea are multe beneficii. De la folosit împotriva durerii în gât și răcelii, până la gustul dulce pe care-l folosești la diverse băuturi și rețete din bucătărie.

Dar cum alegem o miere bună, naturală? Mai jos vă prezentăm 3 motive simple pentru care noi recomandăm mierea direct de la producător în defavoarea celei de pe rafturile supermaket-urilor. 

Mierea naturală de la producător vs mierea contrafăcută de la supermarket

E necesar să fim sinceri. Toată lumea își dorește mai mulți bani. Atât producătorii locali de miere, cât și supermarket-urile își propun creșterea veniturilor. Însă, ce ne facem, când mierea din borcan ajunge să fie o marfă de exploatat în lipsa unei legislații reale care să pună sănătatea clientului pe primul loc? 

Mierea de la supermarket poate fi contrafăcută. Aceștia cumpără miere naturală direct de la producător la un preț foarte mic (din lipsa unei legislații echitabile pentru producătorii locali), după care o amestecă cu mierea contrafăcută provenită din afara României. 

Iar în final, pe raftul magazinului, se găsesc borcane întregi de miere cu o concentrație mai mare de miere contrafăcută decât cea naturală.

Susții producătorii locali români și industria României

A nu se înțelege că suntem că suntem împotriva globalizării și companiilor internaționale. Nici pe departe acest gând. Ba dimpotrivă, apreciem diversitatea. În cazul ăsta, vorbim doar de felul în care se produce mierea raportat la piața din România. 

Și nu e ca și cum nu avem avem atâția apiculturi români serioși care fac o miere foarte bună și naturală. Cum este exemplul, celor de la Mieva. Producători locali din inima Moldova, județul Vaslui. 

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!