Ce să faci la 20 de ani ca să nu ai celulită la 30

De Unica.ro pe
Celulita este una dintre cele mai comune și, totodată, inestetice probleme cu care se confruntă femeile. Conform studiilor, aproximativ 8 din 10 femei au celulită, reprezentantele sexului frumos fiind mult mai predispuse față de bărbați. Cu toate că nu este o afecțiune, este mult mai indicat să o previi, decât să o tratezi, având în vedere că lupta contra celulitei presupune un proces de lungă durată și foarte anevoios.

Celulita presupune acumularea de țesut adipos, adică grăsime, la nivel subcutanat și, fără o intervenție rapidă, aceasta devine vizibilă și capătă aspectul de coajă de portocală. Zonele cele mai expuse sunt abdomenul, șoldurile, coapsele și fesele, locuri unde și grăsimea se acumulează mult mai ușor. Cu cât se înaintează mai mult în vârstă, cu atât riscul de apariție al celulitei este mai mare ca urmare a faptului că pielea își pierde eleasticitatea și fermitatea. Iată ce trebuie să faci din timp ca să previi aparița celulitei!

Fă mai mult sport

Fără îndoială, sportul este cea mai eficientă și rapidă metodă pentru a scăpa de celulită. Activitatea fizică intensă activează circulația și întărește musculatura, astfel încât nu va permite grăsimii să se depună. Pentru prevenție este indicat să se facă exerciții fizice care să pună în mișcare zonele cele mai expuse celulitei: fandări, genuflexiuni, extensii, urcări și coborâri, dar și ridicări de greutăți. Frecvența recomandată este de două ori pe săptămână, minim 30-40 de minute pe ședință.

Bea multă apă

Hidratarea este extrem de importantă în lupta cu celulita pentru că favorizează eliminarea toxinelor din corp, însă este recomandat să se consume doar apă plată și ceaiuri neîndulcite. Cafeaua și alcoolul deshidratează suplimentar organismul, iar sucurile din comerț, inclusiv fresh-urile, au un conținut mare de zahăr, aspect care favorizează depunerea grăsimii. Consumă minim doi litri de lichide pe zi. Apa se se bea constant, cu înghițituri mici și dese, pe toată durata zilei, astfel încât organismul să o poată asimila.

Redu consumul de sare și zahăr

Sarea favorizează retenția apei în organism și, în plus, încetinește circulația sângelui, aspecte compatibile cu apariția celulitei. Este dificil să elimini sarea complet și brusc din alimentație, însă este recomandat ca porția să fie redusă constant. În timp, papilele gustative revin la normal și vor percepe întocmai gustul natural al alimentelor fără să aibă nevoie de adaos de sare. Pe de altă parte, ține cont că toate produsele preparate și semipreparate din comerț conțin sare în cantități industriale, deci ar fi indicat să le eviți sau să le consumi foarte rar. Pe de altă parte, redu consumul de zahăr deoarece acesta, în urma metabolizării, se depune sub formă de grăsime în organism.

Apelează la creme anticelulitice

De-a lungul timpului s-a dovedit că o eficiență deosebită în prevenirea și tratarea aspectului de coajă de portocală o au cremele cu rol anticelulitic. Acestea conțin vitamine, minerale, antioxidanți și diferite extracte de plante cu rol în activarea microcirculației, în arderea grăsimilor subcutanate și în susținerea fermității și elasticității pielii. Ceea ce este important de punctat la acest capitol este calitatea produsului ales. În primul rând este important ca acesta să fie testat dermatologic, iar în al doilea rând ingredientele sale să fie naturale, astfel încât să nu provoace reacții alergice.

Nu ignora masajul

Legat de cremele anticelulitice, care nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire zilnic, este și masajul corporal. Dacă vorbim de tratarea celulitei, atunci este indicat să se apeleze și la masaj anticelulitic, însă pentru prevenție este suficient masaj zilnic cu cremă anticelulitică sau cu cremă hidratantă. De asemenea, o dată pe săptămână se recomandă exfolierea pielii, în special a zonelor predispuse celulitei. Pentru această etapă se poate folosi bicarbonatul de sodiu, mălaiul sau zațul de cafea, amestecate cu crema clasică de corp. Odată ce porii sunt deschiși, crema anticelulitică va pătrunde mult mai bine în piele și își va mări puterea de acțiune.

Ponturi anticelulită

  • Mergi pe jos în pas alert de câte ori ai ocazia;
  • Renunță la pantalonii strâmți care, deși arată bine, îngreunează circulația și favorizează retenția de apă;
  • Ridică-te de pe scaun în fiecare oră, indiferent ce muncă desfășori, și plimbă-te prin încăpere pentru a pune sângele în mișcare;
  • Ferește-te de variațiile mari de greutate care pot scădea elasticitatea și fermitatea pielii.
Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere

Influencerii de pe Instagram au descoperit Cernobîlul, iar acum pozează sexy în zona de excludere