ASUS Vivobook Pro 14X OLED: portabilitate cu zero compromisuri

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 martie 2022, 15:36

A apus vremea în care sistemele desktop erau mult mai rapide ca laptopurile, iar seria de portabile ASUS Vivobook Pro extinde numărul de opțiuni foarte performante aflate la dispoziția creatorilor de conținut precum designerii, graficienii, fotografii, vloggerii și compozitorii, ca să enumerăm doar câțiva din aceștia. ASUS Vivobook Pro 14X OLED reușește să ofere un nivel de performanță ridicat într-o carcasă subțire și ușoară de doar 1.45 kg greutate, impresionând în același timp și prin designul individualist și prezența unor funcții special concepute pentru a crește productivitatea în fluxurile de lucru creative, indiferent de locație.

Modalitatea în care lucrăm s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă și o parte din schimbări îi este atribuită evoluției continue a tehnologiei ultra-portabilelor, care au reușit să elimine aproape complet diferențele de performanță față de sistemele clasice desktop. Cea mai versatilă alegere a momentului o reprezintă diagonala de 14 inch cu aspect 16:10 pentru că nu compromite nici mobilitatea, nici productivitatea, oferind un spațiu de lucru mărit în aceeași amprentă fizică.

ASUS Vivobook Pro 14X OLED este cea mai nouă expresie a acestei evoluții continue, reușind să includă nu doar cele mai noi și puternice componente, dar și un pachet coerent de funcționalități concepute pentru a sprijinii creatorii, oriunde s-ar afla și oricând aleg să lucreze. 

ASUS Vivobook Pro 14X OLED: portabilitate cu zero compromisuri

Performanță care poate susține orice flux de lucru

Chiar dacă folosește o carcasă subțire ce cântărește nici mai mult nici mai puțin de 1.45 kg, în interiorul lui ASUS Vivobook Pro 14X OLED se adăpostesc procesoare puternice Intel (modelul Vivobook Pro 14X OLED N7400 disponibil cu procesor până la Intel Core i7-11370H) sau AMD (modelul Vivobook Pro 14X OLED M7400 disponibil cu procesor până la Ryzen 9 5900HX), însoțite de până la 32 GB RAM și unități de stocare PCE tip NVMe de până la 1 TB capacitate.

Modelele ASUS Vivobook Pro 14X OLED sunt dotate și cu un port Thunderbolt 4 cu conector USB-C care transferă date cu 40 Gbps, suficient de rapid pentru a permite conectarea perifericelor foarte rapide sau a două monitoare externe cu rezoluție UHD 4K.

Aplicațiile 3D care necesită putere grafică suplimentară se vor folosi pe deplin de placa video dedicată GeForce RTX 3050/3050 Ti cu 4 GB VRAM, capabilă să accelereze eficient cele mai populare aplicații folosite de creatorii de conținut. În plus, utilizatorii suitei de programe Adobe Creative Cloud vor putea utiliza în premieră DialPad, o interfața virtuală de control a ajustărilor software, integrată inteligent în suprafața mărită a touchpad-ul lui Vivobook Pro 14X OLED.

Stabilitatea laptopului de-a lungul sesiunilor de lucru îndelungate este asigurată într-o mare parte de suportul NVIDIA Studio Driver, o serie de driverele optimizate și testate îndelung în aplicații de productivitate și în egală măsură de ASUS IceCool Plus, sistemul de răcire care folosește 2 ventilatoare și 2 conducte de căldură împreună cu trei profiluri de ventilare adaptate pentru orice situație ce pot fi selectate de utilizatori în orice moment.

ASUS Vivobook Pro 14X OLED: portabilitate cu zero compromisuri

Un ecran OLED cum nu ai mai văzut

Componenta cea mai importantă a unui laptop folosit de creatorii de conținut vizual este ecranul, fără doar și poate. În cazul lui Vivobook Pro 14X OLED, ASUS a folosit cea mai performantă tehnologie a momentului, un ecran OLED superb cu diagonală de 14 inch, rezoluție fină 2.8K, margini ultra-subțiri NanoEdge ce oferă un raport ecran-corp de 86%, care împreună cu culorile realiste și foarte precise te fac să uiți că stai în fața unui ecran virtual.

Creatorii din mediile profesionale unde acuratețea culorilor este o necesitate vor aprecia prezența validării PANTONE și suportul integral pentru volumul de culoare DCI-P3 care include peste 1.07 miliarde de culori, un spațiu coloristic mai mare de 1.6 ori față de cel oferit de ecranele LCD tipice. Ce este și mai important este că precizia culorilor este menținută de tehnologia OLED pe tot intervalul de luminozitate al ecranului, lucru care este posibil datorită folosirii tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode), care controlează individual toți pixelii ecranului.

Pentru că discutăm de un laptop OLED, în afară de culorile extraordinar de precise vei observa fără îndoială și contrastul incredibil, cu un raport de 1.000.000:1 și timpul de răspuns foarte mic, de doar 0.2ms, care face posibilă afișarea de imagini în mișcare clare, fără artefacte vizuale deranjante.

Pentru acele momente în care dorești să te relaxezi, filmele și jocurile vor beneficia de pe urma implementării standardului DisplayHDR 600 TrueBlack care permite ecranului să atingă o luminozitate maximă de 600 de niți pentru o gamă dinamică extinsă cum nu ai mai văzut.

Un ultim avantaj al tehnologiei ASUS OLED este că ochii și somnul sunt protejate de o emisie redusă cu până la 70% a luminii albastre dăunătoare, datorită unui filtru optic special, realizare certificată de TUV Rheinland.

ASUS Vivobook Pro 14X OLED: portabilitate cu zero compromisuri

Securitate și funcții specializate pentru medii de lucru diverse

Opțiunea de a lucra din orice locație vine din păcate și cu o serie de provocări legate de securitatea datelor și de viteza de conectare. ASUS răspunde acestor provocări printr-o serie de inovații precum integrarea senzorului de amprentă în butonul de pornire, prezența unui scut fizic pentru camera web și tehnologia WiFi Master Premium care include funcția WiFi SmartConnect de conectare automată la rețeaua wireless din vecinătate cu cea mai bună viteză și calitate a semnalului.

Cei care lucrează în medii zgomotoase, vor aprecia includerea tehnologiei ASUS ClearVoice, o funcție asistată de AI care elimină dinamic zgomotele nedorite din fundal în timpul conferințelor în ambele sensuri ale conversației, ca să auzi și să fii auzit clar de colegi și clienți.

Controlul acestor tehnologii și aplicații se face cu doar câteva clickuri din aplicația MyASUS, centrul de comandă prietenos care te ajută să folosești eficient laptopul tău ASUS.

Modelele seriei Vivobook Pro X se găsesc și în variante cu ecran mai mare, de 16 inch, fiind oferite mai multe configurații dotate cu procesoare Intel (Vivobook Pro 16X OLED N7600) și AMD (Vivobook Pro 16X OLED M7600).

În această perioadă cumpărătorii unui laptop ASUS din seria Vivobook Pro primesc bonus și trei luni de abonament gratuit la Adobe Creative Cloud, o suită cu peste 20 de aplicații creative populare la care se adaugă 100 GB de stocare în cloud pentru proiecte.Tot în această perioadă poți beneficia și de un an în plus de garanție participând gratuit în campania Părerea ta contează, dacă urmezi pașii descriși în pagina campaniei și lași un review pentru noul tău laptop ASUS.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!