ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): portabilitate și putere pentru întreaga zi

De Unica.ro, pe

Cu fiecare nouă generație de componente, familia ROG se extinde cu noi modele care împing limitele posibilului. Anul acesta, ROG Flow Z13 (GZ301) este acel membru care se remarcă prin formatul complet nou care reușește să îmbine cu precizie cele mai importante caracteristici pentru un iubitor de jocuri cu flexibilitatea tipică a unei tablete. Carcasa păstrează designul specific produselor ROG, măsoară doar 12 mm grosime și cântărește aproximativ 1.1 kg, un volum compact, dar suficient pentru a găzdui componente puternice care oferă un nivel de performanță excelent. Opțional, această performanță poate fi crescută folosind un GPU extern din seria ROG XG Mobile pe care îl poți conecta în doar câteva secunde.

ROG Flow Z13 (GZ301) este cea mai puternică tabletă de gaming, un format care promite și îmbină în mod coerent performanța cu flexibilitate fără compromisuri, ambele disponibile în orice situație și pentru orice tip de sarcină, putând aborda cu încredere fluxurile de lucru productive și de creație, activități multimedia sau jocuri multiplayer populare.

ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): portabilitate și putere pentru întreaga zi

O tabletă care face față oricăror sarcini de lucru

Flexibilitatea oferită de ROG Flow Z13 (GZ301), adică posibilitățile aproape infinite de ajustare a poziției, îți permit să lucrezi sau să te relaxezi fără dificultate. Acest lucru este posibil datorită suportului incorporat în spatele carcasei tabletei care se deschide cu ușurință până la unghiuri de 170 de grade, făcând o reală plăcerea găsirea unghiului perfect pentru jocuri, filme sau fluxuri de lucru productive.

Poți controla tableta în jocuri folosindu-te de un gamepad dedicat, atingând ecranul tactil sau poți conecta și deconecta rapid tastatura inclusă de ASUS datorită conectorului magnetic, foarte practic și sigur în același timp. Introducerea de texte lungi este o plăcere datorită tastelor cu cursă generoasă de 1.7 mm, acestea fiind și iluminate RGB, pentru a le putea identifica ușor pe întuneric.

Poți configura tableta ROG Flow Z13 (GZ301) cu una din cele două opțiuni de ecran, ambele excelente, cu diagonală de 13.4 inch și un aspect 16:10 potrivit pentru fluxuri de lucru datorită spațiului vertical suplimentar pe care îl ai la dispoziție. Prima opțiune este modelul cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli ce afișează totul foarte fluent la 120 Hz, în timp ce a doua opțiune este potrivită pentru a reda cele mai fine detalii grație panoului cu rezoluție 3840 x 2400 pixeli. Ambele variante sunt foarte luminoase, la 500 niți, protejate cu un strat dur de Gorilla Glass, compatibile cu standardul de vizionare Dolby Vision, vin validate PANTONE din fabrică și sunt capabile să afișeze jocuri fără întreruperi supărătoare datorită suportului integrat pentru tehnologia de sincronizare Adaptive Sync.

În ciuda faptului că avem de-a face cu o tabletă, suita de porturi inclusă este foarte cuprinzătoare, incluzând atât conectori USB Tip-C și Tip-A, compatibili cu Thunderbolt 4.0 pentru periferice foarte rapide, cât și un conector XG Mobile cu ajutorul căruia se poate atașa un GPU extern conectat la sistem la viteză PCI-E 3.0 8x, dublu față de lățimea de bandă oferită de un eGPU obișnuit. Acestor conexiuni li se adaugă și un modul fără fir la viteză WiFi 6E, un standard de trei ori mai rapid ca WiFi 5.

Spațiul interior a fost optimizat pentru a include o baterie cu capacitatea de 56 Wh, foarte mare pentru o tabletă și capabilă să ofere o autonomie excelentă. Nu doar atât, dar încărcătorul USB Type-C la 100 W este foarte compact, cântărind doar 300 de grame și poate reîncărca bateria până la 50% în doar 30 de minute.

ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): portabilitate și putere pentru întreaga zi

Performanță care te va surprinde în orice situație

Este greu de conceput cum într-un profil de doar 12 mm au avut loc componente precum un procesor Intel Alder Lake din generația 12, configurația de top a lui ROG Flow Z13 (GZ301) fiind echipată cu Intel Core i9-12900H, un cip cu 14 nuclee si 20 de fire de execuție capabile să ruleze la o frecvență maximă de 5 GHz.

Unitatea principală de execuție este ajutată de cel mai nou tip de memorie DDR5, capabilă să funcționeze la o viteză extraordinar de rapidă de 5200 MHz. Lista componentelor este întregită de o placă video dedicată cu chip NVIDIA GeForce RTX 3050Ti și 4 GB de memorie VRAM, plus un SSD NVMe foarte rapid de 1 TB conectat la un slot PCI-E generația 4.0. Adăugarea unui comutator MUX integrat oferă un spor de performanță semnificativ, oferind în același timp utilizatorului posibilitatea de a alege între performanță și autonomie în funcție de necesități.

Pentru a crește suplimentar performanța lui ROG Flow Z13 (GZ301) se poate conecta o carcasă GPU externă XG Mobile care este disponibilă în mai multe configurații cu chipuri grafice până la NVIDIA GeForce RTX 3080 sau AMD Radeon RX6850M XT. XG Mobile nu este un simplu eGPU pentru că integrează pe lângă sursa de alimentare de până la 330 W și o serie de porturi suplimentare Display Port, HDMI, USB, Ethernet care permit conectarea directă a perifericelor, funcționalitate asemănătoare cu o stație de docare.

Cel mai uimitor lucru despre ROG Flow Z13 (GZ301) este capacitatea de a opera în condiții de silențiozitate totală, la 40 dB în condiții de încărcare maximă, un scenariu cu care rar te vei întâlni în practică și 0 dB în sarcini ușoare. Acest lucru este posibil datorită sistemului de răcire eficient care  folosește metalul lichid și o cameră de vapori, care a fost mărită cu 50% pentru a acoperi simultan zona procesorului, plăcii video și sistemului de alimentare VRM. La creșterea performanței de răcire contribuie și suportul încorporat în carcasă care are rolul dublu de a facilita deplasarea fluxului de aer de intrare care ajunge mai ușor la cele două ventilatoare Arc Flow cu 84 de lamele subțiri de 0.15 mm grosime. Profilul de răcire ales de utilizator din centrul de comandă Armoury Crate va comuta foarte rapid în modul de răcire corect optimizat pentru scenariu selectat.

ROG Flow Z13 (GZ301) este o tabletă de gaming veritabilă care se remarcă nu doar prin performanțe nemaiîntâlnite pentru un spațiu atât de redus, ci în egală măsură și prin designul cu tematică retro-futuristă inspirat de navele spațiale. Aspectul este accentuat și de prezența ferestrei iluminate RGB cu geam transparent care a fost construită cu precizie prin frezare CNC, permițând observarea componentelor interne ale tabletei în timp ce lucrează.

Tableta ROG Flow Z13 (GZ301) este disponibilă în mai multe configurații ce pot fi cumpărate direct din eShop ROG România.

O ultimă mențiune: dacă optezi să participi la campania Părerea ta contează prin publicarea unei recenzii de utilizare a produsului de minim 200 de caractere pe platformele participante, vei primi drept bonus un an suplimentar de garanție pentru noul tău device ROG Flow Z13.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!