5 lucruri pe care să le știi înainte de epilarea IPL

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 mai 2018, 17:50

Cu siguranță că tehnologia IPL este mai mult decât tentantă pentru orice femeie, având în vedere că ea promite o piele fină, lipsită de păr timp de mai multe săptămâni fără corvoada epilatului cu ceară, epilator sau aparat de ras. Dar înainte de a investi bani și timp în tratamentul cu IPL, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi.

Află ce este tehnologia IPL și cine o poate folosi!

1. Tratamentul IPL trebuie repetat la intervale de două săptămâni pe parcursul a câteva luni

În primul rând, trebuie să știi că rezultatele pe care ni le dorim cu toatele apar după câteva luni de tratament. Tehnologia IPL are efect asupra firelor de păr care sunt ”vii”, adică se află în faza de creștere. Numai 20 – 40% din firele pe care le ai pe corp în acest moment sunt în faza de creștere, deci numai ele vor fi ”atinse” de tratament. Pentru a ajunge la toate firele de păr, tratamentul IPL trebuie repetat la intervale de două săptămâni pe parcursul a câteva luni.

2. Femeile cu părul închis la culoare au cele mai bune rezultate

Lumina intens pulsată țintește pigmnetul din firul de păr, astfel că femeile cu părul închis la culoare au cele mai bune rezultate. Dacă ești șatenă, vei avea nevoie de mai multe ședințe. În schimb, dacă ești blondă sau roșcată, probabil că nu vei avea niciodată rezultatele dorite.

Contează și diferența dintre culoarea pielii și cea a părului – cu cât este mai mare, cu atât rezultatele sunt mai bune. Așadar, dacă ai pielea deschisă la culoare și părul negru, ești candidata perfectă pentru tratamentul cu ILP. Dacă ai piele măslinie, în schimb, tratamentul nu va da rezultate în cazul tău.

3. Pentru cele mai bune rezultate, evită bronzul atunci când începi tratamentul

Pentru că rezultatele sunt mai bune pe pielea deschisă la culoare, este indicat să renunți la bronz când începi tratamentul cu IPL. Este valabil și în cazul bronzului artificial, obținut cu creme autobronzante.

4. Alege-ți cu grijă metoda de epilare

Pe durata tratamentului IPL, când îți mai cresc încă fire de păr, trebuie să alegi cu grijă metoda de epilare. Ca să fie afectate de lumina intens pulsată, firele de păr trebuie să aibă rădăcină. Așadar nu se recomandă metodele de epilare care presupun smulgere – ceară, pastă de zahăr, epilator, pensat. În schimb, poți folosi lama de ras.

5. Nu uita de ședințele de întreținere

După un număr de patru, cinci ședințe vei scăpa de aproximativ 90% din firele de păr tratate, însă trebuie să știi că acest rezultat nu este permanent. Ca să fie menținut pe termen lung este nevoie de ședințe de întreținere, o dată la câteva luni.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!