Want a tattoo?

De Unica.ro, pe

Moda? Dorinta de a iesi din anonimat? Accesorizare a celui mai important fashion …
Want a tattoo?Moda? Dorinta de a iesi din anonimat? Accesorizare a celui mai important fashion item, propriul tau corp? Toate la un loc! Descopera acum o serie de „funny facts” despre tatuaje!

La eschimosi, femeile erau tatuate pe fata ca semn de frumusete, prin trecerea unui os subtire de peste imbibat in grasime de foca si funingine.

In Australia, maori, nativii din Noua Zeelanda, aveau aproape tot corpul acoperit cu tatuaje, inclusiv fata, decorata cu modele geometrice si spirale trasate pe liniile energetice ale pielii.

Polinezienii intepau pielea cu dinti de rechin, inmuiati in vopsea, in Japonia, acele ascutite erau confectionate din cochilii de scoici.

In anul 1876, Thomas Alva Edison patenteaza primul aparat de tatuat. Aceasta era o masina ce avea ca baza un motoras electric.

La romani, marile familii domnesti Basarabii si Musatinii, cu toate ramurile lor descendente isi insemnau copii cu simbolul dinastic.

In secolele al XVI-lea si al XVII-lea, marinarii au fost cei care au adus tatuajul in Europa, iar in Statele Unite tatuajele au continuat sa faca deliciul matelotilor pana in secolul al XX-lea, cand sensul lor a luat o noua turnura.

Tot in acea perioada, perspectivele s-au schimbat radical, odata cu aparitia lui Lyle Tuttle, cel care tatuat corpurile unor celebritati ale vremii, in principal femei, pe care le-a adus apoi in lumina reflectoarelor.

TEXT: Andreea Glodea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!