Victor Socaciu, primele declarații după vindecarea de COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 mai 2021, 12:43
După ce s-a vindecat de COVID-19, Victor Socaciu a vorbit despre experiența cu această boală care i-a pus viața în pericol. După ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, artistul a fost internat în stare gravă la un spital din București. 

Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, a făcut o formă severă de COVID-19, din cauza căreia a ajuns în stare la gravă la spital, la începutul lunii aprilie, și a avut nevoie de masca de oxigen. La situația critică în care s-a aflat cântărețul au contribuit problemele de sănătate pe care acesta le are, cum ar fi diabetul. De asemenea, în urmă cu zece ani, artistul a trecut printr-un transplant de rinichi.

Potrivit colegilor de scenă, Socaciu era vaccinat împotriva COVID-19 și cu toate acestea a fost infectat cu noul coronavirus la un festival de muzică folk pe care l-a organizat la Breaza.

Victor Socaciu s-ar fi infectat la festivalul „Om Bun”

„Pot să vă spun că m-am văzut cu Victor pe 30 martie la Breaza, unde eu am stat câteva minute, el 3 zile. A făcut un act eroic, la 30 de ani de la inaugurara acestui festival (n.r Om Bun), iată cu prețul vieții chiar. El a făcut treaba asta în deplină securitate, dar virusul acesta… M-am văzut cu el atunci și doamne ajută că nu sunt mulți care au fost acolo cu probleme. Este vaccinat, din câte știu, și uite că niciodată nu poți avea garanția că ai scăpat”, a dezvăluit Andrei Păunescu, într-o emisiune TV.

„Am ajuns la concluzia că eu nu trebuie să mă duc, deoarece nu eram vaccinat. Acest festival ar fi trebuit să se țină la București, însă fiind scenariul acesta roșu la București, a optat pentru Breaza, în incinta primăriei de la Breaza. Victor Socaciu are plămânii afectați cam 50% și este pe mască de oxigen. Nu este intubat”, a declarat atunci și cântărețul Vasile Șeicaru.

Citește și: Fiul Alexandrei Dinu, Mario, la un pas de a se accidenta grav

Irina Columbeanu a revenit în mediul online după o pauză de un an

Actrița Olympia Dukakis a încetat din viață la 89 de ani

Cu cine a format Viviana Sposub un cuplu înaintea relației cu George Burcea

Victor Socaciu a făcut terapie hiperbară

După ce s-a recuperat, folkistul a povestit în cadrul Ediţiei Speciale prezentată de Sabina Iosub la Antena 3, despre experiența cu boala COVID-19. Acesta a spus cine l-a ajutat să treacă cu bine peste încercarea grea și cum a reușit să se vindece de COVID-19.

„Am stat în spital în jur de trei săptămâni. Acum sunt pe finalul tratamentului, deci mai am probabil câteva zile să închei medicaţia respectivă. Am doar o simplă răguşeală, dar în rest mă simt foarte bine (…)”, a spus Victor Socaciu.

„Aş începe să îi amintesc pe câţiva dintre cei care mi-au stat alături, care mi-au dat sfaturi pentru tratament cât mai benefic. În primul rând, coordonatorul tratamentului pe care l-am urmat de la început, deşi aflat la 17.000-20.000 de km distanţă, mi-au fost foarte aproape, zi de zi, noapte de noapte.

E vorba de doctorul Ion Alexie din Las Vegas. De asemenea, vreau să îi mulţumesc în mod deosebit, domnului doctor Ioan Bogdan Cristian care este şi directorul clinicii de Terapie hiperbară. Este o terapie excepţională şi vindecătoare”, a mai precizat acesta.

Artistul s-a temut pentru viața lui

Victor Socaciu a mărturisit că i-a fost teamă pentru viața lui, însă sprijinul familiei sale l-a ajutat enorm să treacă cu bine peste această experiență.

„Da, mi-a fost teamă, ca oricărui om, sigur că da. Am avut un sprijin de la rude, fetele mele, Iulia şi Ana-Maria. De asemenea, nu pot să nu închei decât cu faptul că, adevăratul loc care vindecă rămâne totuşi familia şi îi mulţumesc mult soţiei mele care a fost în această perioadă, Îngerul meu protector.”

Sursă foto: Oana Dinu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!