Soția asasinului lui John Lennon, mărturii cutremurătoare

De Oana Savin pe
Soția lui Mark Chapman, cel care l-a ucis pe John Lennon, a dezvăluit că soțul său i-a spus că vrea să îl omoare pe iubitul cântăreț cu două luni înainte de asasinat, în speranța că va reuși să se afirme.

Gloria Hiroko Chapman a afirmat că Mark nu a comis în acel moment crima datorită dragostei pe care i-o purta ei. De asemenea, ea a mai spus că Chapman i-a zis că a aruncat arma pe care intenționa saă o folosească, relatează The Mirror.

Potrivit Gloriei, Mark i-a promis că o să se maturizeze pentru ca el și soția sa să ducă o viață lungă și liniștită împreună.

Gloria a făcut aceste declarații înainte ca Mark Chapman să ajungă în fața noii comisii, cea de a 10-a, ce analizează eliberarea lui condiționată, după 38 de ani petrecuți în spatele gratiilor.

Gloria, care locuia în Hawaii, a precizat că a știut că soțul ei este vinovat de moartea legendarului artist, imediat ce a aflat că Lennon a fost împușcat.

Am venit acasă de la serviciu, am pus mama și mă uitam la Micuța Casă din Preerie…când dintr-o dată au apărut cuvinte în partea de jos a ecranului care anunțau că John Lennon a fost ucis în New York de către un bărbat caucazian”, a povestit femeia.

Viața mea s-a schimbat dramatic în acea noapte. Eram acum doamna Mark David Chapman, soția unui criminal…și nu orice criminal, ci cel a cărui victimă era cunoscută și iubită de milioane de oameni din întrega lume”, a subliniat ea.

Citește și: EXCLUSIV David Garrett: “Atunci când ești muzician trebuie să fii demn și integru orice ai alege să faci”

Gloria Hiroko Chapman a mai declarat că în va aștepta pe Mark, care acum are 63 de ani, indiferent cât timp va sta după gratii.

Mark Chapman l-a ucis pe John Lennon pe data de 8 decembrie 1980, în fața casei artistului din New York, la 10 ani de la destrămarea trupei The Beatles.

Chapman l-a acostat pe stradă și l-a rugat pe Lennon să îi semneze o copie a albumului Double Fansttasy, pe care Lenon de abia îl scosese pe piață.

Lennon și-a continuat drumul, dar când s-a întors acasă Chapman l-a împușcat mortal. Bărbatul a tras în Lennon de cinci ori, lovindu-l de patru ori în spate. Apoi, bărbatul a rămas la locul crimei citind romanul „De veghe în lanul de secară” pânî când poliția a sosit și l-a arestat.

El a afirmat în mod repetat că romanul lui Salinger era declarația lui. Ulterior s-a dovedit că Mark David Chapman era un fan al lui Lennon.

Avocatul lui Chapman a construit o apărare bazată pe nebunia clientului său, afirmație întărită de mărturii ale experților care au declarat că Chapman a fost într-o stare psihotică delirantă în momentul asasinatului.

Citește și: Charlie Sheen nu își mai permite să plătească pensie alimentară copiilor

Însă, apropiindu-se pronunțarea sentinței, Chapman și-a instruit avocatul că vrea să pledeze vinovat, sugerând că ceea ce a făcut a fost voința lui Dumnezeu. Judecătorul a permis pronunțarea sentinței fără nicio altă evaluare psihiatrică, după ce Chapman a negat că a auzit voci și a fost schimbată pedeapsa de la închisoarea pe 20 de ani la închisoare pe viață și cu o prevedere care îi garantează tratarea sănătății sale mintale.

Mark David Chapman a fost închis în 1981 și a refuzat eliberarea condiționată de opt ori în mijlocul unor campanii împotriva eliberării sale.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Venus intră în Scorpion. Gelozie. Posesivitate. Pasiuni secrete. Cum sunt influențate zodiile

Venus intră în Scorpion. Gelozie. Posesivitate. Pasiuni secrete. Cum sunt influențate zodiile