Angela Gheorghiu, sărbătorită de Royal Opera House

De Adina Rosetti, pe
400 de persoane s-au adunat în capitala britanică pe 14 februarie să aplaude și să celebreze colaborarea și prietenia de un sfert de secol dintre opera regală britanică și strălucita soprană Angela Gheorghiu.

Prezentă la Royal Opera House cu o serie de spectacole cu ”Adriana Lecouvreur”, în somptuoasa producție realizată special pentru ea de către David McVicar, Angela Gheorghiu a fost protagonista unei excepționale seri de gală găzduite de Alex Beard, Directorul General al Operei londoneze.
Directorul artistic al Covent Garden, dirijorul Antonio Pappano, care i-a fost alături Angelei Gheorghiu de-a lungul timpului în nenumărate spectacole și înregistrări memorabile, a acompaniat-o la pian în această seară festivă pentru un mic recital plin de căldură și emoție.

„Mă leagă nenumărate momente emoționante de opera londoneză și, de câte ori mă întorc acolo pentru o serie de spectacole, mă simt ca acasă, ca într-o mare familie,” spune Angela Gheorghiu. „Este, probabil, teatrul liric căruia i-am dăruit cel mai mult din arta și dragostea mea pentru cânt și care, după 25 de ani, sărbătorește alături de mine cu bucurie, prietenia noastră profundă și sinceră. Nu știu cum au trecut cei 25 de ani, știu doar cât de multe am trăit împreună, câte căutări, câte bucurii, câte succese, câte împliniri și câți prieteni extraordinari am descoperit aici, la Covent Garden.”


Angela  Gheorghiu a debutat la Royal Opera House Covent Garden în 1992, în rolul principal din ”La Boheme”, pentru ca, numai doi ani mai târziu, în 1994, să creeze unul dintre cele mai memorabile momente din istoria operei britanice, când BBC a întrerupt transmisia sa obișnuită pentru a transmite în direct spectacolul cu ”La Traviata” în care ea interpreta rolul principal într-o producție nouă, sub bagheta maestrului Georg Solti. Printre rolurile remarcabile cărora Angela Gheorghiu le-a dat viață pe scena britanică se numără Micaela din “Carmen”, Nedda, din ”Pagliacci”, Marguerite din ”Faust” sau Liu din ”Turandot”.

 

Foto:PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!