O zi cu Simona Pătruleasa

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Miercuri, 01 septembrie 2021, 14:07

De dimineață și până seara, am însoțit-o pe Simona Pătruleasa de acasă la muncă și înapoi. Vino cu noi să vezi cum arată o zi din viața unei vedete de televiziune! (Foto: Deseneculumina.ro)

Cum arată o zi din viața prezentatoarei principalului jurnal de știri de la Kanal D, una dintre cele mai urmărite televiziuni din România? Simona Pătruleasa e prietena noastră veche, dar, până acum, n-am prezentat-o în paginile revistei decât din perspectiva vieții de familie, și mai puțin din cea profesională. Așa că am însoțit-o la serviciu pe parcursul unei zile, să avem o imagine la 360 de grade asupra vieții ei. Cum a evoluat, cum s-a schimbat în cei opt ani petrecuți la Kanal D Simona Pătruleasa?

1. Programul

„Dimineața mă trezesc prima la 7:30 și mă pregătesc în 10 minute! Sunt foarte rapidă! Hainele pentru grădiniță sunt stabilite de cu seara și aștept să audă Ingrid muzica pe care o pun și să se ridice din pat în cel mai plăcut mod cu putință! O pregătim pentru grădiniță și mergem toți trei până acolo. E un du-te-vino care are foarte mult farmec! În cele trei-patru ore petrecute de Ingrid la grădiniță, încerc să-mi rezolv diferite treburi: plătesc facturi, merg la hair stylist, la masaj, la cumpărături, evenimente, filmări. La 12:30 merg după Ingrid s-o iau de la grădiniță și apoi petrecem câteva ore împreună. Obiceiul nostru este să mergem la un loc de joacă, în parc, sau ne jucăm acasă. La 15:00 deja sunt în drum spre serviciu. Petrec nu mai mult de o oră la make-up, apoi urc în redacție. Împreună cu colegii mei, urmăresc știrile care vor fi difuzate, apoi ajung în regie să pregătesc printurile. La 18:15 filmez un promo, iar la 18:45 încep Știrile Kanal D. La 20:00 plec spre casă. Acolo mă așteaptă Ingrid plină de energie! Ne uităm la desene, colorăm, desenăm, ascultăm muzică. În final, Sabin și cu mine îi facem duș lui Ingriduț și o pregătim de somn… La 22:00 ne băgăm în pat și citim o po­veste! Și somn!

simona patruleasa

Ultimele retușuri la make-up, înainte de a intra live

2. Principiile

Să fii prezentator de știri înseamnă să fii informat, în primul rând. Să fii onest, decent, serios și să înveți în permanență. Să fii un model prin ceea ce reprezinți, prin valorile tale.

3. Superstițiile

Aș putea spune că nu pot să ratez cabina de make-up, asta e rutina! Deși, uneori, tare mult mi-aș dori să intru direct la pupitru, fără să mai petrec o oră la machiaj. Nu am superstiții, am însă obiceiul de a trece prin filtrul propriu toate textele înainte de a le prezenta. Mă informez înainte, vorbesc cu colegii mei, reporteri, editori. Îmi imaginez că echipa noastră e un ceas care, pentru a funcționa perfect, trebuie să aibă fiecare rotiță la locul ei și în comunicare perfectă cu celelalte rotițe.

simona patruleasa

Simona, alături de Nicoleta Drăgușin, Executive News Manager

4. Amintirile

Când am venit prima dată la Kanal D, țin minte că aveam niște emoții teribile! Mă simțeam ca în prima zi de școală. Toți anii aceștia… nu-mi dau seama cum de au trecut atât de repede! A fost o perioadă extraordinară, în care s-au întâmplat foarte multe lucruri frumoase, atât în plan profesional, cât și în cel personal.

Într-un anumit punct al vieții mele, aș fi putut să rămân învățătoare. Dar uite că destinul m-a adus aici – eu nu mi-am propus niciodată să devin prezentator, altfel aș fi urmat o facultate de jurnalism. Un prieten m-a sunat și mi-a spus că a văzut niște anunțuri, m-a încurajat să-mi trimit CV-ul și am avut norocul să fiu aleasă. Aș fi rămas în învățământ dacă salariile ar fi fost decente, dar pur și simplu nu puteam supraviețui cu retribuția de atunci, în București. Mi-a rămas în minte emoția pe care am resimțit-o în fața camerelor, pentru că sunt o fire timidă. Mi s-au șters multe din memorie, soțul meu mai ține evidența, are înregistrări de când eram la Realitatea TV! Interesant a fost momentul când am trecut de la prezentarea știrilor din sport (Antena 1) la știrile generale, la Kanal D.

simona patruleasa

Simona, în regia de emisie, discută detalii tehnice înainte de a intra în jurnal

5. Preferințele

Poate că sunt subiectivă, e firesc, dar îmi plac toa­te emisiunile Kanal D, atât cele din timpul săp­tămânii, cât și cele din weekend. Urmăresc cu plăcere „Teo Show“, de exemplu, dar și „Bra­vo, ai stil“, mai ales galele din weekend, pen­tru că atunci pot să mai trag cu ochiul la televizor. Emisiunea de reportaje „Asta-i România!“ es­te, de asemenea, un exemplu foarte bun. Seria­lele turcești au devenit deja o marcă pentru Kanal D, pentru că telespectatorii urmăresc cele mai bune astfel de producții numai la noi. Iar exemplele pot continua…

6. Prieteniile

E imposibil să nu găsești oameni cu care să rezonezi, care să aibă aceleași valori, pasiuni ca și tine, persoane în care să ai încredere și alături de care să te simți bine. Poate că s-au mai rărit ieșirile cu prietenele de când o avem pe Ingrid, dar prieteniile rămân trainice.

simona patruleasa

 7. Familia

Fetița mea, Ingrid (5 ani), crește și face multe pozne! E foarte vorbăreață și vrea să afle multe lucruri. Este curioasă și mereu vrea să știe ce vorbesc adulții… Pentru mine, lucrurile cele mai importante sunt legate de Ingrid și de timpul pe care-l petrecem cu ea, eu și soțul meu! Sabin îmi face surprize în permanență, dar pe mine mă bucură și gesturile simple care spun ceva despre ce simte omul de lângă tine.

simona-si-ingrid

Simona are o legătură specială cu fiica ei, Ingrid (5 ani). Vedeta tv și-a mai dorit și alți copii, dar nu a mai reușit să rămână însărcinată.

În weekend mă relaxez în sfârșit! Mergem la film, la Opera Comică, ne plimbăm prin parc. Timp doar pentru mine nu prea am, pentru că îmi doresc să stau cât mai mult cu Ingrid. Pre­zența, energia ei mă încarcă foarte mult. Alături de Ingrid sunt ca într-o vacanță continuă.

simona-si-ingrid-Simona și fetița ei, Ingrid

8. Statutul

Cum spuneam, eu mă simt persoană publică strict când sunt la Știri. În timpul liber sunt „mama Simona“ și atât. Mă bucur enorm când oamenii îmi spun că mă urmăresc la Știrile Kanal D, când mă întreabă despre emisiunile stației. Primesc mesaje pe Facebook, scrisori, dar sunt persoane care mă abordează și pe stradă, în parc, foarte civilizat. M-am imunizat în timp referitor la răutăți și știri false. Cred că te obișnuiești în timp cu orice situație! Citesc doar ceea mă interesează și îmi face plăcere.

Citește și – Andreea Marin a vorbit despre cearta ei cu Simona Pătruleasa

Citește și – Lora, într-o ipostază inedită. Cine este femeia cu care se sărută?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!