Numele reale ale vedetelor

De Erika Chivu, pe

Îţi spune ceva numele Demetria Guynes? Cu siguranţă nu, căci pe Demetria noi o cunoaştem ca Demi Moore. Află şi numele reale ale altor vedete la fel de faimoase!

Nu toate vedetele au fost binecuvântate cu un nume scurt, uşor de ţinut minte şi plin de strălucire hollywoodiană. De exemplu, cum putea să ajungă vedetă cineva care se numeşte Archibald, Carlos Irwin sau Farrokh?

Charlie Sheen s-a născut Carlos Irwin Estevez

Când a decis să devină actor, Charlie Sheen a adoptat numele de scenă al tatălui său, Martin Sheen. La rândul său, Martin avea un nume complicat: Ramon Antonio Gerard Estevez. Cel de-al treilea actor al familiei, fratele lui Charlie, a decis să-şi păstreze numele original, Emilio Estevez. Poate de aia n-a ajuns atât de faimos precum starul din „Doi bărbaţi şi jumătate”…

Demi Moore s-a născut Demetria Guynes

Demi Moore are o slăbiciune pentru numele ciudate. Altfel nu şi-ar fi botezat copiii Rumer, Scout şi Tallulah. Şi totuşi, a preferat să renunţe la numele ei original, Demetria. Numele de familie l-a păstrat de la un fost soţ, Freddy Moore. Inspirată probabil de mamă, şi fiica actriţei, Tallulah şi-a schimbat legal numele în Lula Willis.

Cary Grant s-a născut Archibald Alexander Leach

Probabil că nu ar fi avut nicio şansă să devină legendă la Hollywood dacă şi-ar fi păstrat numele original. Studiourile Paramount i-au oferit primul contract cu condiţia să-şi schimbe numele în Cary Lockwood. După ceva negocieri au rămas la Cary Grant, unul din cele mai cunoscute nume din istoria Hollywood-ului.

Michael Keaton s-a născut Michael Douglas

Când a decis să-şi încerce nororcul la Hollywood, Michael Keaton avea probleme la audiţii fiindcă era confundat cu faimosul Michael Douglas. Şi-a ales noul nume de familie după ce a citit un articol despre actriţa Diane Keaton. Când a devenit faimos, actorul a sunat-o pe Diane ca să-i mulţumească pentru inspiraţie, numai că a avut o surpriză. Numele real al actriţei era Diane Hall.

Miley Cyrus s-a născut Destiny Hope Cyrus

Idolul adolescentelor din toată lumea, actriţa din Hannah Montana şi-a schimbat legal numele, la numai 15 ani, preferând să fie cunoscută după porecla sa din copilarie, Miley. Un nume mai scurt şi mai uşor de reţinut decât Destiny Hope.

Whoopi Goldberg s-a născut Caryn Johnson

Nici Caryn Johnson nu este un nume urât, doar că nu ar fi avut, probabil, aceeaşi „priza” la public. Actriţa a ales să fie cunoscută după porecla sa Whopee Cushion, numai că mama ei a convins-o să-şi aleagă un nume de familie mai convenţional, şi aşa a apărut Goldberg.  

George Michael s-a născut Georgios Kyriacos Panayiotou

Născut la Londra, într-o familie de greci, cântăreţul a primit un nume specific, deşi tatăl său îşi schimbase numele într-unul mai uşor de pronunţat pentru englezi. Bineînţeles că Georgios Kyriacos Panayiotou nu era nici pe departe un nume de scenă potrivit, aşa că artistul a ales ceva mai simplu.

Bono s-a născut Paul Hewson

Probabil că n-ar fi fost nimic în neregulă cu Paul Hewson, numai că artistul a fost aşa mândru de porecla sa încât a transformat-o în nume de scenă. Un prieten îl poreclea Bono Vox, adică „voce bună” în limba latină. Cântăreţul de la U2 a renunţat la „Vox” şi a devenit cunoscut ca Bono.

Lady Gaga s-a născut Stefani Joanne Angelina Germanotta

La început a cântat sub numele de Stefani Germanota, numai că avea nevoie de un nume de scenă cu adevărat memorabil. Producătorul ei, care compara stilul artistei cu cel al lui Freddie Mercury, a avut ideea numelui de scenă, gândindu-se la piesa „Radio Ga Ga” a celor de la Queen. El i-a trimis cântăreţei un SMS cu textul Lady Gaga şi aşa i-a rămas numele.

Freddie Mercury s-a născut Farrokh Bulsara

Freddie s-a născut în Zanzibar şi a crescut în India, dar familia lui s-a mutat la Londra când el avea 17 ani. Când a găsit numele faimoasei sale trupe, Queen, Freddie şi-a schimbat şi numele de familie, din Bulsara în Mercury.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!