Moisescu şi Măruţă – un matematician şi un avocat

De Cristina Popa pe

Dacă nu erau vedete ar fi fost medici, avocaţi, psihologi, ingineri sau preoţi. În funcţie de facultatea absolvită, descoperă ce profesie ar fi putut avea Măruţă, Andi sau Dani!
Să luăm un caz ipotetic. Dacă mâine criza economică le-ar pune job-urile în pericol celor din show-biz, probabil că şi vedetele noastre ar trebui să se reprofileze către alte domenii.

Cea mai simplă soluţie ar fi să scoată diploma de studii de la naftalină şi să profeseze ceea ce au studiat în facultate.

Dacă doar în cazul unui număr restrâns de  vedete şi persoane publice de la noi (evident, şi din Occident) studiile au legătură cu job-urile pe care le-au avut de câţiva ani încoace, aceştia fiind hotărâţi ce curs trebuie să ia viaţa lor profesională, în majoritatea cazurilor startul studiilor universitare sunt mai degrabă în opoziţie cu locul de muncă actual.

Astfel, dacă în momentul de faţă absolvenţii ai Şcolii Superioare de Jurnalism şi ai Facultăţii de Jurnalism,  Andreea Esca, Robert Turcescu, Capatos, Lucian Mândruţă, Adriana Bahmuţeanu sau Mihai Gâinuşă pun în practică ce au studiat, lucrurile stau uşor diferit în cazul celorlalte personaje notorii de la noi.

Descoperă cine ţi-ar fi putut fi colegi de breaslă dacă viaţa nu îi abătea de la drumul pe care au pornit, direct în lumina reflectoarelor:

Matematicieni, informaticieni, IT-işti

Despre Andreea Marin (Informatică), Andi Moisescu (Matematică) sau Mircea Badea (Cibernetică) se poate spune că au făcut performanţă în televiziune – au câştigat atenţia publicului telespectator şi s-au menţinut pe poziţii ani de zile. Totuşi, se pare că planul lor iniţial era altul dacă luăm în calcul facultăţile absolvite.

Avocaţi

Ori era la modă, ori chiar aveau gânduri serioase de judecată, altfel nu se explică numărul mare al absolvenţilor de Drept, astăzi personaje cu notorietate în show-biz-ul românesc: Cătălin Măruţă, Simona Pătruleasa, Dan Negru, Ioana Băsescu, Adelin Petrişor,  Oana Zăvoranu, Răzvan Simion (‘Neaţa cu Răzvan şi Dani) sau Sorana (ex A.S.I.A).

Psihologi şi sociologi

Tot înspre platourile de filmare şi redacţiile de ştiri ale televiziunilor s-au îndreptat şi un număr considerabil de potenţiali psihologi şi socilologi: Melania Medeleanu, Alessandra Stoicescu, Dana Războiu, Radu Moraru sau Monica Dascălu.

Ingineri

S-ar putea să nu ştii că cel care ani de zile a jucat rolul de Cupidon al României, Mircea Radu, înainte să vindece inimi frânte, se pregătea temeinic  să repare lucruri în mod ingineresc, ca orice absolvent al Faculăţii de Instalaţii. La fel ca şi Mircea, nici ştirista Prima Tv, Magda Vasiliu, nu a pus în practică ce a studiat în cadrul Facultăţii de Chimie.

Lingvişti

Ce au în comun Liana  Stanciu, Teo Trandafir, Andreea Raicu şi Malvina Cervenschi? Pe lângă o carieră în televiziune construită în timp, cele patru împart şi un background educaţional similar – toate au urmat cursurile Faculăţii de Limbi Străine.

Jurnalişti

Deşi au fost studentele  Facultăţii de Jurnalism,  atât în cazul Andreei Bălan cât şi în cel al Paulei Seling  talentul muzical a primat, ambele  fiind astăzi cântăreţe cu acte…  şi albume în regulă.

PR-işti

În afară de Oana Roman care practică meseria pentru care s-a pregătit tocmai la Sorbona, celelalte posibile PR-iţe, absolvente ale Facultăţii de Relaţii Publice, Dana Rogoz şi Alina Sorescu  au ales în final televiziunea şi actoria, respectiv muzica.

Istorici şi politicieni

În trecut Mădalin Ionescu a terminat Facultatea de Istorie, Crina Abrudan a studiat Ştiinţele Politice, iar Mircea Solcanu a absolvit cursurile SNSPA, astăzi însă, toţi trei sunt nelipsiţi de pe micul ecran.

Profesori de sport

Chiar dacă în timpul liber sportul este prezent în viaţa lor, absolvenţii Facultăţii de Sport din cadrul Universităţii Ecologice, respectiv ANEFS , Cabral şi Cosmin Cernat au preferat un job în televiziune, profitând totodată de avantajele statutului de vedetă.

Economişti

Dacă Ştiinţele Economice au ajutat-o pe Elena Băsescu să ajungă Parlamentar European nu ştim, însă cu siguranţă în cazul lui Dani Oţil şi al Cristinei Dochianu absolvirea unei facultăţi cu profil economic nu a influenţat prea mult cariera din televiziune.

Preoţi

Absolvent al Facultăţii de Teologie, deşi putea să îşi pună în valoare talentul şi vocea ,chiar şi în calitate de preot, Fuego a preferat muzica şi viaţa de artist, deseori cochetând şi cu televiziunea.

Medici

Exceptând cazul compozitorului-stomatolog, show-biz-ul autohton mai are un medic cu acte în regulă. De la statutul de „om de televiziune”, la însoţitor de zbor sau ginecolog,  e o cale, ca de la cer la pământ… pe care doar absolventul Facultăţii de Medicină, Leonar Miron, o cunoaşte.

Fără studii superioare

Dacă Mihaela Radulescu are la activ patru faculăţi incepute (3 ani la I.E.F.S., 2 ani la Filologie, 1 an la Psihologie şi alţi trei la Arte, secţia Regie-Film), iar Iulia Vântur intenţionează  şi ea să continue cei 3 ani de studii din cadrul Facultăţii de Regie şi Film, Gina Pistol, Andreea Mantea, Nico, Doroftei sau Florin Chilian până acum nici nu au încercat să studieze mai mult decât au facut-o în liceu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro