33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a întâmplat înainte ca artista să fie ucisă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 noiembrie 2022, 12:48

Mihaela Runceanu, unul dintre numele uriașe ale muzicii ușoare românești, s-a stins din viață pe 1 noiembrie 1989, la vârsta de 34 de ani. Artista a avut o moarte violentă, fiind asasinată de un bărbat, atunci în vârstă de 21 de ani, pe nume Daniel Cosmin Ștefănescu, care i-a fost prieten timp de un an.

Sunt 33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu, dar filmul crimei sale încă șochează.

Ultima apariție publică a artistei a avut loc cu câteva zile înainte de deces, pe 28 octombrie 1989. Atunci, Runceanu a participat la spectacolul-maraton “Start Melodii ‘89”, care a avut loc la Sala Palatului, în București. Succesul Mihaelei pe acea scenă a fost uluitor, publicul cerând de trei ori ca artista să revină să cânte. Spre finalul concertului, copleșită de emoție și de aplauzele publicului, Mihaela Runceanu a îngenuncheat pe scenă în fața oamenilor. Acela a fost ultimul spectacol susținut de artistă. Două zile mai târziu, pe 30 octombrie, la Electrorecord a apărut cel de-al treilea disc al cântăreței, “Pentru voi, muguri noi”.

Pe 31 octombrie 1989, Daniel Cosmin Ștefănescu a bătut la ușa garsonierei solistei, din Șoseaua Mihai Bravu, nr. 293, pentru a viziona împreună cu ea un film. Când a ajuns în casă, Mihaela și colega ei de garsonieră, Mariana Sâmbeteanu, se certau, iar artista i-a zis Marianei să plece din locuința unde o găzduia. 

„Vreau să pleci! M-am săturat să primesc telefoane de la diverse persoane, care să-mi spună vrute și nevrute despre tine… Gata, fă-ți bagajul! – i-ar fi spus Mihaela Marianei, potrivit comentaor.ro.

Apoi, Mihaela și Daniel au rămas singuri să vadă filmul.

Înainte să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara aceea am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea. Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea – a dezvăluit Ștefănescu, în urmă cu câțiva ani.

În timp ce bărbatul se uita la film, Mihaela s-a dus să facă o baie, iar apoi s-a culcat, permițându-i lui Ștefănescu să rămână în garsonieră peste noapte și să doarmă în fotoliu.

33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a întâmplat înainte ca artista să fie ucisă

Citeşte şi: Adrian Enache, dezvăluiri neașteptate despre moartea Mihaelei Runceanu. „Dacă rămâneam la ea în acea noapte, nu murea!”

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu cel care a ucis-o pe Mihaela Runceanu, la 29 de ani de la crimă

Citeşte şi: Adrian Mutu, dezvăluiri despre trecutul amoros: „Eram cel mai mare specialist în săruturi din lume. Unul dura două ore!”

Citeşte şi: Carmen Grebenișan îi ia partea Deliei în decizia de a nu face un copil. „Eu gândesc la fel ca ea!”

După ce Mihaela a adormit, tânărul s-a apucat să fure tot ce i-a ieșit in cale și a carat obiectele în spatele blocului, notează Libertatea. Artista a fost trezită de zgomotele din casă, iar acela a fost momentul când Ștefănescu s-a năpustit asupra ei și a sugrumat-o până la leșin. Nervos că a fost văzut, Ștefănescu a continuat să fure până când a observat că artista nu a murit și începuse să miște. Bărbatul a smuls atunci cablul telefonic și a sugrumat-o până la deces pe cântăreață. Din balconul garsonierei, acesta a luat o canistră cu benzină, a stropit covorul din camera, patul unde Mihaela zăcea fără suflare, pe a cărei față pusese o pernă, și a dat foc. Asasinul Mihaelei Runceanu a părăsit apoi garsoniera.

33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a întâmplat înainte ca artista să fie ucisă

Tatăl Mihaelei Runceanu a vorbit cu ea la telefon cu doar câteva ore înainte de deces.

Marţi seară am vorbit cu ea la telefon. Plângea de bucurie că i-a ieşit albumul. Cum spunea ea, dădea «apă la şoricei»… La un moment dat ne-a spus că sună cineva la uşă şi a închis telefonul. Asta a fost ultima convorbire.

După câteva ore, în jurul orei 4:00 dimineaţa, tatăl Mihaelei Runceanu a fost sunat e un vecin care avea grijă de casă cât Mihaela lipsea din Bucureşti.

Ne-a întrebat dacă putem veni la Bucureşti, că «e o situaţie. S-a întâmplat ceva cu Mihaela». N-a pomenit nimic de sta­rea ei, dacă e la spital sau… Nu ştia cum să-mi spună. Imediat m-a fulgerat gândul că nu mai este. Am plecat într-un suflet şi, când am ajuns, scara blocului era plină de lume –  a povestit tatăl Mihaelei Runceanu, potrivit Jurnalul.ro.

Xenti Runceanu, verișorul artistei, a povestit, după tragedie, că Mihaela și-ar fi presimțit moartea.

Aveam 13 ani pe atunci dar știu că că Mihaela Runcanu a avut un presentiment al morții. Nu vă pot spune cum se materializa, anume, dar s-a manifestat, ştiu sigur. Cei din familie mi-au vorbit despre neliniştea verişoarei mele.

Mihaela Runceanu era deja o vedetă, iar vedetele în ultimii ani ai regimului comunist nu erau privite cu ochi buni. Chiar deloc! Cred că devenise foarte atentă, fiindcă ştia că foarte mulţi ochi sunt aţintiţi asupra ei. Cred că era mai mereu neliniştită!- a dezvăluit Xenti Runceanu, pentru impact.ro.

33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a întâmplat înainte ca artista să fie ucisă

Daniel Cosmin Ștefănescu nu și-a recunoscut niciodată îngrozitoarea crimă, dar a fost condamnat pentru faptele sale la 25 de ani de închisoare. El a fost eliberat în 2004, din greșeală, pe baza unei grațieri pentru „Lotul Miron Cozma”, acordată la finalul mandatului prezidențial al lui Ion Iliescu. A fost trimis din nou după gratii şi a mai ispăşit 16 luni de pedeapsă până când a fost eliberat pentru bună purtare, după 17 ani de închisoare.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!