Kinga Sebestyen, probleme de sănătate: „Pot rămâne fără vedere sau auz”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 26 septembrie 2018, 14:47
Kinga Sebestyen se confruntă cu probleme grave de sănătate din cauza cărora poate rămâne fără voce, dar și fără vedere sau auz. Antrenoarea care a făcut faimos fenomenul Kangoo Jumps în Europa va trebui să-și schimbe parte din stilul de viață actual.

Kinga Sebestyen, în vârstă de 44 de ani, are un stil de viață echilibrat și întotdeauna i-au ieșit perfect analizele, însă, în ultimul timp, o problemă aparent nesemnificativă i-ar putea pune în pericol sănătatea. Antrenoarea de Kango Jumps își dedică mult timp acestui domeniu pe care a reușit să-l propulseze în foarte multe țări, iar acum, se pare, are de suportat consecințele. Ca o ironie a vieții, nu antrenamentele propriu-zise i-au dăunat, ci faptul că strigă foarte mult în timpul acestora, iar corzile sale vocale au cedat:

„De ani de zile analizele ies perfecte, pentru că mă ajută Kangoo Jumps și stilul alimentar sănătos. Așa se întâmplă în cazul celor care fac acest sport. În cazul meu, însă, a apărut o problemă din pricina faptului că îmi solicit vocea prea mult la ore, unde strig tare ca să fiu auzită de public peste muzica de coregrafie. Fac asta de peste 10 ani, aproape zilnic, astfel că, medicii au descoperit probleme serioase ale corzilor vocale. M-am sacrificat și mă sacrific în continuare pentru ca acest domeniu pe care îl iubesc, am evenimente în toată țara și în Europa, călătoresc mult, nu dorm nopțile cum ar trebui. Mă implic foarte mult, rezultatele profesionale sunt foarte bune, însă cu riscul sănătății mele. Medicii mi-au spus că, dacă nu țin pauză vocală măcar 5 ore pe zi, în următoarele șase luni, risc să agravez problema corzilor vocale și să se extindă la urechi sau ochi și pot rămâne fără vedere sau auz. Nu îmi mai acceptă nicio scuză.

Kinga Sebestyen

Sunt invitată să țin evenimente Kangoo Jumps peste tot, vor ca eu să fiu prezentă acolo, aproape zilnic. Când nu voi putea merge eu, voi delega alți  instructori acreditați. Măcar în aceste șase luni în care să pot ține pauza vocală. Este singura problemă de sănătate cu care mă confrunt de peste 15 ani de cand fac acest sport. Și, ironic, nu are nicio legătură cu sportul în sine, ci cu faptul că mi-am forțat peste măsură vocea. Îmi doresc ca toți cei care mă invită să țin evenimente Kangoo Jumps în perioada următoare să mă înțeleagă că vor fi cazuri în care nu voi putea merge eu, în persoană, ci voi delega, pentru a putea ține pauza vocală recomandată de medici”, – a declarat Kinga Sebestyen, conform Libertatea.

Citește și – Roxana Ionescu s-a mutat în Timișoara, alături de iubitul său

Citește și – Leo Iorga a învins cancerul. Cum arată artistul acum

Sursă foto: Libertatea, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro