Kanye West descrie sclavia ca fiind o „alegere”

De Oana Savin pe
Rapperul american Kanye West a stârnit noi controvesre după ce a descris sclavia drept o „alegere”, în timpul unui interviu acordat TMZ.

Auziţi că se spune că sclavia a durat 400 de ani. 400 de ani? Sună ca o alegere”, a comentat rapperul.

Un angajat al site-ului, Van Lathan, prezent în sala în care avea loc interviul, a fost deranjat de afirmațiile starului. Atunci i-a replicat acestuia, declarându-se dezamăgit și „șocat„ de comentariul lui West.

Citește și: Kanye West s-a certat cu un fan în timpul unui concert!

Noi restul din societate trebuie să ne descurcăm cu aceste ameninţări la adresa vieţilor noastre, trebuie să ne descurcăm cu marginalizarea care provine din 400 de ani de sclavie, despre care tu spui că pentru noi a fost o alegere”, a declarat Lathan.


Începând cu sfârșitul secolului 16, milioane de africani au fost aduși în Statele Unite, practică ce a încetat de abia la sfârșitul secolului 19. Atunci, foștii sclavi s-au confruntat cu o discriminare generalizată.

După comentariile sale despre sclavie, care au generat un val de critici pe reţelele de socializare, West a simţit nevoia să se apere pe Twitter.

Citește și: Kim Kardashian și Kanye West au devenit părinți pentru a treia oară cu ajutorul unei mame purtătoare!

Să mă clarific. Bineînţeles că ştiu că sclavii nu au ajuns de bunăvoie legaţi şi puşi într-o barcă. Ideea mea era că dacă noi am rămas astfel (în starea de sclavie) chiar dacă numeric eram în avantaj, însemna că am fost înrobiţi mental”, a explicat starul.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro