John Galliano

De Unica.ro, pe

Este copilul „rau” al modei. Plin de fantezie, imprevizibil, creatorul unor show-uri care-ti taie …
John GallianoEste copilul „rau” al modei. Plin de fantezie, imprevizibil, creatorul unor show-uri care-ti taie rasuflarea, a reusit insa o performata uimitoare: a dublat cifra de afaceri a casei Dior.

Dragostea pentru teatru si feminitate sunt inima creatiilor lui. Pornind de la ele si integrandu-le in opera lui, reuseste sa-si indeplineasca misiunea. „Rolul meu este sa seduc”, a spus designerul sef al casei Dior.

Galliano a aratat ca este un personaj aparte inca de la debutul pe podium. In 1984, colectia „Les Incroyables”, lucrarea sa de licenta la absolvirea colegiului de arta si design Saint Martins din Londra, a metamorfozat decorul englezesc al scolii de arta pe care o absolvea, intr-o scena a Revolutiei franceze. De atunci, nu a incetat sa creeze cele mai exotice si neobisbuite atmosfere, sa impleteasca moda cu fantezia si sa obtina un univers plin de culoare. Galliano marturiseste ca fascinatia lui pentru culoare si combinatiile de materiale isi trage seva din anii copilariei petrecute in caldele tinuturi mediteraneene (s-a nascut in Gibraltar si a inceput scoala in Spania). „Cred ca pietele, tesaturile, covoarele, mirosurile, ierburile, culoarea Mediteranei, sunt sursa dragostei mele pentru textile.”

In 1991 a cunoscut-o pe Anna Wintour, editorul-sef al Vogue, editia americana care l-a ajutat sa pregateasca un fashion show la Paris. Modele precum Kate Moss si Naomi Campbell i-au purtat creatiile, in intregime negre, care au avut un succes rasunator. In scurt timp a devenit designer sef la Givenchy, apoi s-a mutat la Dior, iar acum are inclusiv propriul lui brand, „”.

De-a lungul carierei, Galliano si-a atras simpatia si fidelitatea vedetelor. Despre Charlize Theron a spus ca este „muza” lui si a imbracat-o la Golden Globes in 2005 si Oscarurile din 2006. Creatiile lui au mai fost purtate pe covorul rosu de Cate Blanchett si Nicole Kidman.

TEXT: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!