Ioana Chicet-Macoveiciuc, „Prințesa urbană”, și familia au părăsit definitiv România

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 28 ianuarie 2022, 12:46

Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoare de cărţi pentru copii şi blogger de succes, cunoscută drept “Prințesa urbană” a anunţat în mediul online că părăseşte România împreună cu familia sa pentru a se stabili în Olanda.

Ioana a postat pe contul său de Facebook, unde are peste 240 mii de urmăritori, un clip video în care explică de ce a luat această decizie.

Salut, prieteni! În momentul în care o să urc acest clip pentru voi noi vom fi deja în avion. Și pentru prima oară în viaţa noastră cu bilet doar dus. Ne-am hotărât să plecăm după mulţi ani în care am făcut tot ce-am putut  să contribui la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează şi mă frustrează şi mă supără aici.

Din păcate nu mai am resurse, am obosit şi nici nu cred că vreo schimbare importantă se va mai întâmpla pe parcursul vieţii mele. Sigur că plecăm mai mult pentru copii, dar nu vreau să fiu ipocrită, aşa că o să recunosc că plec în primul rând pentru mine, pentru noi. Cred că avem dreptul să trăim liniştiţi, fără să ne enervăm de zeci de ori pe zi din lucruri care nu ţin de noi şi oricât am face noi eforturi ele nu se vor îmbunătăţi în viitorul apropiat. E o decizie la care am ajuns cu multă tristeţe, pentru că avem atât de mulţi oameni dragi în România, locuri dragi, am construit atâta – spune Prințesa urbană în clipul postat.

Apoi, bloggerița continua și mărturisește că va urma o perioadă dificilă pentru ea și familie, dar speră să depășească orice obstacole:

Îmi este greu, sunt copleşită de multe emoţii. Cele mai multe sunt de nerăbdare, de entuziasm, dar îmi este şi foarte frică. Avem 40 şi de ani, copiii sunt măricei. Va trebui să ne adaptăm cu toţii într-un loc cu o limbă pe care nu o înţelegem, dar sunt convinsă şi încrezătoare că vom fi bine.

Suntem oameni muncitori, respectăm regulile, cred că ne vom adapta în cele din urmă. Nu mă aştept să fie Paradisul pe pământ acolo, suntem realişti, nu mai avem 18 ani şi naivitatea de atunci. Va urma o perioadă complicată, dar cred că pe termen lung e un lucru pe care măcar trebuie să-l încercăm, chiar dacă n-o să ne iasă aşa cum ne dorim.

Citeşte şi: Cum o poreclesc apropiații pe Andreea Bănică: „E mai greu să le explic copiilor…”

Citeşte şi: Maria Constantin, despre cum a curtat-o Dan Bittman: „Să zic, să nu zic?”

Citeşte şi: Bianca Drăgușanu o ironizează pe Iulia Albu: „Și-a păstrat stilul de naftalină”

Citeşte şi: Emilian, de la „Căsătoriți pe nevăzute”, are o iubită nouă. Cine i-a furat inima

Scriitoarea a ținut să precizeze că nu îndeamnă pe nimeni să ia decizia pe care a luat-o ea:

Doar pentru că şi noi plecăm nu înseamnă că trebuie să plecaţi şi voi. Sunt mulţi oameni cărora aici le este un loc bun de dezvoltare şi de creştere. Mi-aş dori ca toţi oamenii dragi să vină cu noi, dar în acelaşi timp înţeleg că pentru mulţi dintre voi soluţia cea mai bună este să rămâneţi aici, în România. Eu îmi doresc din tot sufletul să păstrăm legătura.

La câteva ore după această postare, Ioana Chicet-Macoveiciuc și-a anunțat fanii că ea și familia au ajuns cu bine în Olanda și s-au instalat în noua locuință:

Dragilor, am ajuns cu bine, va mulțumesc pentru comentarii și mesajele private, o să am nevoie de o luna să le citesc pe toate! Au venit și lucrurile, avem casă pliiina de saci și cutii și zero mobilă pentru ele, copiii au adormit triști că nu sunt în camerele lor din România, suntem epuizați și eu sigur n-o să dorm o săptămâna de gânduri și emoții, Cioco s-a refugiat între niște cartoane de cutii, dar prima întâlnire cu un cuplu de vecini a fost drăguță tare, noi salahoream la niște cutii și ei ne-au zis: Ooo, vecini noi, bun venit, o să va placă aici (în engleză, că în olandeză nu aș fi priceput eu toate astea ÎNCĂ). Revin când ne mai dezmeticim, pupături și tot later (adică ne vedem acuș). Big biiig hug cu recunoștință!

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!