Diamonds are forever

De Unica.ro, pe

Diamantele au fost, sunt si vor ramane cele mai iubite pietre pretioase din intreaga lume. Care a fost …

Diamonds are foreverDiamantele au fost, sunt si vor ramane cele mai iubite pietre pretioase din intreaga lume. Care a fost momentul-cheie in care si-au castigat recunoasterea pe plan international? Nimeni nu stie, insa noi va putem arata pana unde s-a ajuns cu comercializarea lor…

Multe dintre noi au fost confruntate probabil cu moartea unei fiinte dragi. Fie ca era vorba de o ruda apropiata, de un prieten sau de ce nu chiar de animalutul de casa, pierderea a fost insotita de o suferinta ingrozitoare. Ce ar fi insa daca prezenta fiintei dragi ar putea fi pastrata? Desigur nu in marime naturala sau sub forma unei urne reci de metal, ci conservata intr-o bijuterie incredibil de frumoasa.

La acest lucru s-au gandit si doi frati din America care au hotarat sa puna bazele companiei Life Gem. Acolo tehnicienii au reusit sa transforme cu usurinta cenusa umana in diamante. Procesul este identic cu cel folosit pentru crearea diamantelor sintetice. Trupul este incinerat la crematoriu dupa care o parte din cenusa este colectata si trimisa la sediul Life Gem din afara Chicago-ului. Se separa carbonul de celalte substante si apoi elementul este incalzit intr-un mediu sarac in oxigen care transforma carbonul in grafit. Grafitul este supus la o temperatura si la o presiune foarte ridicata in urma carora rezulta diamantul mult asteptat. Procesul de crestere al pietrei dureaza intre 6 si 8 luni, in functie de marimea diamantului. O astfel de operatie costa intre 2200 si 13200 de dolari, pretul variind in functie de marimea diamantului. Daca alegi o astfel de varianta pe langa bijuteria propriu-zisa vei primi un certificat de autenticitate cu numele proprietarului, numele defunctului, un cod unic, o inscriptie laser pe piatra si caracteristicile diamantului (culoarea, claritatea, marimea). Culoarea diamantului provine din elementele ramase in cenusa. Nitrogenul coloreaza diamantul in galben sau maro, dupa care in functie de taietura diamantul poate aparea in diferite culori.

Diamonds are foreverLife Gem nu s-a oprit doar la confectionarea diamantelor din persoane obisnuite. In septembrie 2007 ei au reusit sa creeze primul diamant dintr-o celebritate si anume dintr-o suvita de par a celebrului Ludwig van Beethoven. Diamantul era albastru, taiat rotund si avea 0,56 carate. El a fost licitat pe eBay pornind de la suma de 1.000.000 de dolari, castigul urmand sa fie donat copiilor defavorizati de soarta. Suma licitata castigatoare a fost de 202.700 de dolari dupa doar 62 de licitatii. Diamantul vandut a fost doar unul din cele trei create de firma Life Gem. Al doilea a ramas in posesia lui John Reznikoff, cel care a oferit mostra de par a artistului, iar cel de-al treilea a fost pastrat de companie care doreste sa infiinteze LifeGem „Chain of Fame”.

Life Gem ofera in prezent acest serviciu in 314 case funerare din Statele Unite, insa si-au extins afacerea si in alte tari precum Ungaria, Olanda, Marea Britanie, Australia, Canada si Africa de Sud. Asteptam cu interes aparitia companiei si pe plaiurile mioritice, unde cu siguranta va reusi sa starneasca foarte multe controverse.

TEXT: Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!