David Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României”

De Unica.ro, pe

David Popovici va primi de la președintele Klaus Iohannis cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, în urma performanțelor sale sportive.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a devenit unul dintre cei mai buni sportivi ai lumii după ce a obținut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie. În semn de apreciere pentru performanțele sale, şeful statului a hotărât să-l decoreze cu cea mai înaltă distincție a statului român, rdinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Citește și: Cu cine va face echipă Răzvan Fodor la Splash! Vedete la apă. Cine sunt ceilalți doi prezentatori

Transformările prin care au trecut fostele soții ale lui Cristi Borcea. Mihaela Borcea și Alina Vidican sunt astăzi de nerecunoscut

Tatăl lui Elon Musk a recunoscut că are un copil cu fiica lui vitregă. „Suntem pe Pământ pentru a ne reproduce!”

Cristina Bălan, despre declarațiile lui George Buhnici: „Vergeturile sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ar trebui să îmi fie rușine?”

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României”

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generații de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional, a transmis Administrația Prezidențială, potrivit Libertatea.

Și Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, va fi decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, „în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta”.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, miercuri, 20 iulie, a mai transmis Administrația Prezidențială.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!