Cum va fi recuperarea Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume

De Ioana Tătaru, pe
Cristina Neagu, de trei ori declarată drept „cea mai bună jucătoare de handbal din lume”, a fost operată, ieri, 9 noiembrie, la ligamentele încrucișate ale genunchiului drept, în Belgia. Iată cum va arăta recuperarea sportivei! 

Programul riguros de recuperare al Cristinei Neagu

Cristina Neagu operata

În timpul unui meci România-Ungaria, Cristinei Neagu „i-a fugit” genunchiul drept. Aceasta a fost dusă de urgență la spital, diagnosticul fiind un ligament încrucișat anterior rupt. Din cauza acestui incident, handbalista are nevoie de șase luni de pauză, dar recuperarea poate fi mai rapidă, în funcție de organism și de progresul intervenției chirurgicale. Cristina trebuie să urmeze un program riguros de recuperare, care se întinde pe mai multe etape.

Profesorul italian Pier Paolo Mariani, care este renumit pentru astfel de intervenții, știe exact cum va arăta recuperarea sportivei:

pier-paolo-mariani

Perioada 10-19 ianuarie – În această etapă, Cristina va sta în majoritatea timpului în pat, dar va trebui să-și pună de cel puțin o dată pe zi, timp de 15-20 de minute, o pungă de gheață pe picior pentru a reduce în mod natural inflamația genunchiului. Cristina nu va mai fi nevoită să ia antibiotice, iar în fiecare zi va avea parte și de exerciții de stimulare electrică a mușchiului, pentru ca acesta să nu se atrofieze.

Perioada 20 ianuarie – 3 februarie – În această etapă, îi vor fi scoase firele de la operații și i se va face prima examinare atentă a piciorului. Atunci va avea loc primul control amănunțit, i se va face un RMN și i se va întocmi un nou dosar medical. Tot în această etapă, Cristina Neagu va face primele exerciții de mișcare a piciorului și va putea începe să meargă, dar numai cu ajutorul cârjelor.

Perioada 4 februarie- 5 martie – În această etapă, Cristina va renunța complet la cârje și va fi obligată de medici să calce în picior cu toată forța, chiar dacă simte dureri. Din acest moment va putea conduce mașina și va putea merge la înot pentru întărirea mușchilor.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

Sursă foto: Facebook – Cristina Neagu, Libertatea.ro

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!