Cum sa eviti cumpararea de produse fake

De Unica.ro, pe

Tocmai ai primit un tip grozav. Un prieten al unui prieten a adus marfa noua din afara: ochelari si …
Cum sa eviti cumpararea de produse fakeTocmai ai primit un tip grozav. Un prieten al unui prieten a adus marfa noua din afara: ochelari si parfumuri de „fite” la preturi incombatabile… Esti tentata sa cumperi, insa nu doresti ca produsul proaspat achizitionat sa fie catalogat pe strada drept fake. Cum iti dai tu singura seama daca ai in fata un original sau doar o replica bine realizata?

1. Pretul – In general el iti poate comunica falsul inca inainte de a vedea produsul. Daca pretul este prea bun ca sa fie adevarat atunci nici macar nu mai este nevoie sa te deplasezi ca sa afli. Poti verifica cu ajutorul internetului pretul recomandat de firma sau preturile dealerilor autorizati. Probabil ti se va sugera ca este vorba despre un discount generos, insa daca pe site-uri nu este specificat nimic atunci mai mult ca sigur ca este vorba despre o minciuna laborios construita.

2. Contactul este cheia – Mai ales daca alegi sa faci cumparaturi online ar trebui sa incerci sa determini locatia vanzarii, dar si sa faci rost de niste date particulare ale vanzatorului. Autenticitatea lor poate fi testata sunand la locatie si verificand cu ajutorul unui motor de cautare datele. Ar fi bine sa verifici si daca sunt autorizati sa fie reprezentanti. Daca te-ai decis sa cumperi de pe un site cu licitatii online trimite un email celui de la care ai cumparat si vezi daca iti va da datele sale autentice de contact.

3. Detaliile fac toti banii – Din moment ce te-ai hotarat sa cumperi produsele unui anumit brand ar trebui sa citesti cat mai multe despre marca in sine. Poti ajunge cu usurinta un expert care nu poate fi pacalit. Falsificatorii fac deseori greseli de scriere, de font sau uita anumite detalii. Daca ceva nu arata cum trebuie poti contacta serviciul de relatii cu clientii ale producatorului.

4. Luarea legaturii cu un expert – Acest lucru nu este mereu posibil insa daca ai cumva legaturi cu aceasta lume poti suna un expert in ceasuri, vinuri, motoare de masina sau alte domenii. Din cauza ca anumite replici au devenit atat de perfecte in zilele noastre, chiar si un guru poate avea nevoie de timp pentru a descoperi autenticitatea produsului cu ajutorul unei analize minutioase.

TEXT: Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!