Cu ce se confruntă Christian Sabbagh după ce el și soția au vorbit despre afecțiunea fiului: „Autismul nu este o boală sau o epidemie”

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Vineri, 09 decembrie 2022, 12:09

Christian Sabbagh și frumoasa lui soție, Iulia, au fost asaltați cu mesaje pe rețelele de socializare după ce au vorbit despre afecțiunea fiului lor.

Invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Christian Sabbagh a vorbit și despre afecțiunea de care suferă fiul cel mic, Georges. Micuțul a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist și, în urma dezvăluirilor făcute de prezentatorul știrilor de la Kanal D, Christian Sabbagh și soția sa, Iulia, au fost asaltați cu mesaje pe conturile de pe rețelele de socializare.

De ce afecțiune suferă fiul lui Christian Sabbagh

Georges, în vârsta de numai patru ani, este fiul cel mic al familiei Sabbagh și suferă de autism. De-a lungul timpului, cunoscutul său tată a tras atenția în repetate rânduri despre cât de important este ca părinții să nu renunțe atunci când se confruntă cu astfel de situații.

Cu ce se confruntă Christian Sabbagh după ce el și soția au vorbit despre afecțiunea fiuluiIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 7)

„Sistemul medical din România este un sistem pe care îl cunoaștem cu toții, foarte bine. Nu este numai învechit și complet ineficient. Este un sistem atât de imperfect, încât uneori ajungem în situații cu adevărat disperate. Mai ales când copiii noștri suferă de boli mai puțin obișnuite. N astfel de situații, oricât de greu ar fi și oricât de descurajați veți fi, nu renunțați”, a scris, în trecut, Christian Sabbagh pe contul său de Instagram.

Christian Sabbagh și soția, asaltați de mesaje pe rețelele de socializare

În urma interviului pe care i l-a dat lui Denise Rifai, atât prezentatorului știrilor Kanal D, cât și soția acestuia au primit multe mesaje de compătimire pe conturile de socializare. Astfel, soția lui Christian Sabbagh a ținut să facă niște precizări.

„Pentru ca după mediatizarea diagnosticului fiului meu, am tot primit mesaje unele de “compătimire”sa nu spun răutate precizez următoarele: – Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău. Autiștii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi!”, a scris jurnalista pe contul său de Instagram.

Ba mai mult, aceasta ține să evidențieze faptul că este total greșit să crezi că cineva care nu vorbește nu poate să fie fericit, dar și că mai multe personalități istorice probabil că au suferit de autism.

„Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus”

„(…) Multe personalități istorice celebre erau probabil autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus. Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii.”, a mai adăugat Iulia Sabbagh.

Citește și: Christian Sabbagh, rămas orfan la 13 ani. Cum era la un pas să își filmeze moartea: „Am fost lovit de o rachetă”

Christian Sabbagh, căsătorit de trei ori

Christian Sabbagh are trei căsnicii la activ. Despre prima soție a făcut foarte puține declarații de-a lungul timpului, despre cea ce-a doua se știe că a divorțat după 10 ani de mariaj. În prezent, Christian Sabbagh este căsătorit cu Iulia, alături de care are o fetiță și un băiat.

Sursa Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!