Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru se va opri vineri în fața Teatrului Național ”I.L. Caragiale”

De Unica.ro, pe

Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru se va opri vineri în fața Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, pentru un ultim omagiu din partea celor care l-au prețuit. Actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu.

Vineri, cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru va ajunge la Teatrul Național în jur de ora 12:00, potrivit anunțului de pe pagina oficială a teatrului.

.În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit al celui care a fost Ion Caramitru se va opri în faţa Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru a ne lua rămas bun de la el şi a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre”, a informat TNB, într-o postare pe Facebook.

Actorul, director al Teatrului Național din 2005, va fi înmormântat vineri, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu.

În foaierul Sălii Mari a TNB a fost amenajat un spațiu în care se pot depune coroane, flori și se poate păstra un moment de reculegere. De asemenea, o Carte de Condoleanțe a fost pusă la dispoziția celor care vor să lase un mesaj în memoria actorului și regizorului Ion Caramitru.

Citește și: Care sunt alimentele pe care le evită vedetele pentru a rămâne în formă? Andreea Bănică, Ilinca Vandici și Xonia au recunoscut!

Bianca Drăgușanu, jefuită în vacanță: „Ne-au filat, ne-au gazat și ne-au luat tot!”

Adela Popescu are COVID-19. Cum se simte actrița

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor prezenta o nouă emisiune, unică în România


Sala Mare a Teatrului Național București se va numi „Ion Caramitru”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunțat zilele trecute faptul că în memoria actorului, Sala Mare a Teatrului Național București se va numi „Ion Caramitru”.

Ion Caramitru a fost un vizionar și un motor pentru cultură. Îmi doresc ca moștenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor și a tuturor artiștilor din România, motiv pentru care am inițiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Național București se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Astfel, este un demers al recunoașterii. Pino Caramitru își merită locul printre marii artiști ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creațiile și amintirile lăsate, a mai spus Bogdan Gheorghiu.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!