Cătălin Bordea și Nelu Cortea, responsabili cu umorul la America Express: ”Am stat într-o casă bântuită, dar și la un preot exorcist”

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 24 ianuarie 2023, 16:00

Nouă echipe au pornit pline de entuziasm pe Drumul Aurului, în America Express. Cătălin Bordea și prietenul său, Nelu Cortea, s-au aflat printre curajoși.

Cei doi au povestit ce a însemnat această aventură pentru ei, dar și despre experiențele trăite în America de Sud.

Cătălin Bordea și Nelu Cortea, aventuri în America Express: „Am stat într-o casă bântuită”

Cătălin Bordea și Nelu Cortea formează o echipă nu doar la America Express, ci și pe scenă. Ce doi actori se cunosc de mulți ani și fac împreună și spectacole de stand-up.

Cătălin Bordea și Nelu Cortea, responsabili cu umorul la America Express: ”Am stat într-o casă bântuită, dar și la un preot exorcist”Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 10)

”Avem turnee împreună de mulți ani și dormim împreună foarte mult, mai des decât dorm cu nevastă-mea, de-asta eu îi zic lui Bordea baby”, a spus cu umor Nelu Cortea.

Cătălin și Nelu au explicat ce a însemnat pentru ei America Express și ce au învățat în urma acestei aventuri.

”În America Express am învățat ce înseamnă ploaia cu adevărat. Știi potopul biblic?”, a povestit Cătălin Bordea.

”Da, asta în timp ce stai în bena unei mașini și mergi cu 100 km la oră! Eu m-am hidratat pentru 3 ani”, a adăugat Nelu Cortea.

”Iar dacă vorbim despre zone periculoase, când se va difuza America Express, cei de acasă vor vedea imagini. Vor vedea ce mașini trec pe lângă tine aici, ce oameni trec pe lângă tine și vor vedea poveștile celor de aici. Am văzut copii conducând pe autostradă.”, a mărturisit Bordea de pe Drumul Aurului.

”Am văzut mașină care n-avea nimic – nici număr, nici faruri și circula așa”, a adăugat Cortea.

”Este o experiență unică, este cu totul altă realitate. Cultura, oamenii, cum vorbesc, ce se întâmplă, ce mănâncă, ce beau, totul e diferit. Implicit experiențele noastre au fost din altă lume. Am stat într-o casă bântuită, dar și la un preot exorcist”, a punctat Bordea.

Citește și: Începe „America Express” la Antena 1! Trupa Andre se reunește pe Drumul Aurului: „Tu când auzi de competiție, nu vezi decât marele premiu”

Citește și: Bie Adam, despre participarea la America Express: „Am dormit cu telefonul de securitate sub pernă”

Autostopul, una dintre cele mai grele provocări pentru Bordea

Dacă găsirea cazării și lupta cu foamea au fost cele mai grele provocări pentru Nelu Cortea, de partea cealaltă, Bordea spune că testul care i-a întins nervii la maximum a fost autostopul.

”La autostop, tu vrei să te urci în mașină cât mai repede și să-ți faci misiunea. Îi vezi când trec pe lângă tine și te refuză din ochi. Ești pe marginea autostrăzii, totul se întâmplă foarte rapid plus că mai vezi și celelalte echipe când iau mașini. Și asta te încarcă. La cazare, însă, nu e nicio întrecere. Tu îți găsești cazarea în ritmul tău, nu se punctează asta”, a explicat Bordea.

”Dar e mai ușor să-i ceri unui om să te ia în mașina lui o oră-două decât să-i ceri să dormi pe patul lui o noapte!”, a dat Cortea replica.

Deși au trecut prin episoade dificile și s-au luptat cu ploaia, foametea, iar găsirea cazării a fost anevoioasă, Cătălin Bordea și Nelu Cortea nu regretă nicio clipă petrecută în concurs.

”Dincolo de toate aceste lucruri, ne-a plăcut mult în America Express. Dacă ar fi ușor, n-ar mai fi la fel experiența”, a declarat Cătălin Bordea.

Totodată, cei doi spun că pe Drumul Aurului au redescoperit sentimentul de recunoștință.

”În același timp, am redescoperit aici sentimentul adevărat de recunoștință când îți dă cineva ceva – sunt oameni care te primesc în casa lor. Noi am stat la niște tineri – era o casă sărăcăcioasă, în care ne-am spălat la lighean. Dar oamenii ne-au primit și ne-au ajutat!”, a povestit Bordea.

”Am întâlnit foarte mulți oameni de treabă, care vor să ne ajute, care-și iau din timpul lor, din mâncarea lor, care ne deschid casa lor. Asta e fascinant, să redescoperi imaginea asta a umanității pe care o pierzi în viața de zi cu zi”, a spus și Nelu Cortea.

Citește și: Irina Fodor a trecut prin clipe de coșmar la „America Express”. Ce i s-a întâmplat în prima săptămână de filmări

Citește și: Diana Bulimar și Larisa Iordache, mărturisiri de pe Drumul Aurului: ”Experiențele de la America Express ne-au șocat”

Când începe America Express: Drumul Aurului

Alături de Cătălin Bordea și Nelu Cortea, ăe Drumul Aurului pornesc Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Bălan și Andreea Antonescu, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam, unul dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut din mediul on-line, și mama ei, Mihaela.

Care dintre ei va cuceri America – America reală, cea dură? Întreaga aventură America Express începe la Antena 1 cu o premieră maraton: duminică, 15 ianuarie, de la ora 20:00, și luni, marți și miercuri, 16, 17 și 18 ianuarie, de la 20:30. 

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Cătălin Bordea și Nelu Cortea în America Express.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!