Astăzi, 10 octombrie, cântăreaţa Laura Stoica ar fi împlinit 51 de ani. Imagini de colecţie cu artista

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Miercuri, 10 octombrie 2018, 18:39
Unica.ro îţi prezintă imagini de colecţie cu cea care a fost considerată de mulţi drept una dintre cele mai importante soliste de muzică rock din România. Astăzi, 10 octombrie, cântăreaţa Laura Stoica ar fi împlinit 51 de ani.

10 fotografii de colecție cu Laura Stoica

Laura Stoica, pe numele complet Adriana Laurenţia Stoica, a fost o cântăreaţă, compozitoare de muzică pop rock, dar şi actriţă. A fost adesea considerată drept una dintre cele mai importante soliste rock pe care a dat-o România şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi feminile ale scenei muzicale autohtone. Printre cântecele dele mai cunoscute lansate de artistă se numărăr: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „Nici o stea”, „Mereu mă ridic” sau „Mai frumoasă

10 fotografii de colecție cu Laura Stoica

Laura Stoica a fost declarată „Cea mai bună solistă pop-rock”

10 fotografii de colecție cu Laura Stoica

S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” și trofeul acelei prime ediții de după Revoluţie. Un an mai târziu, a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reușind foarte repede să intre în preferințele publicului. A avut mai multe apariții la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov, în anii: 1992, 1997, 2003 și 2005. În 1992 și 1997 participă la concursul festivalului și câștigă premiul I pentru debut discografic cu single-ul Un actor grăbit și premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul”.

10 fotografii de colecție cu Laura Stoica

Laura Stoica a jucat pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti

10 fotografii de colecție cu Laura Stoica

Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti. A decedat în urma unui accident de circulație alături de cel ce urma să-i devină soț, bateristul Cristian Mărgescu (ex-Metrock), în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni. În perioada 8-10 octombrie 2007, la București a avut loc prima ediție a Festivalului „Laura Stoica”, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care dorește să promoveze tinerele talente din Romania. De asemenea, acest festival reprezintă un tribut adus artistei Laura Stoica.

Citeşte şi: INNA – Mai frumoasă (Cover Laura Stoica)

10 fotografii de colecţie cu Laura Stoica

Foto: Arhivă Unica.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!