Anca Lungu, detalii despre criza coronavirus din Franța: „Dacă vrei să ieși, trebuie să te înregistrezi online”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 martie 2020, 23:47
Anca Lungu locuiește de câțiva ani buni în Franța, alături de soțul său și copii. Fosta prezentatoare de televiziune a făcut câteva dezvăluiri cutremurătoare despre situația prin care trece, atât ea, cât și populația franceză, din cauza epidemiei de coronavirus.

Anca Lungu a vorbit cu Simona Gherghe, într-un interviu video realizat online, și a povestit cum s-a pregătit pentru această perioadă de criză și ce presupune izolarea la domiciliu în Franța: „Anca Lungu locuiește în Franța, la Nisa. De marți, toată țară e în izolare la domiciliu. Asta înseamnă că oamenii pot ieși la supermarket sau la farmacie doar pe baza unui permis special. Dacă poliția te prinde că ești în altă parte, te amendează. Anca mi-a povestit despre cum e viață în Franța, zilele astea, dar și cum s-a pregătit de carantină”, – a scris Simona Gherghe pe contul de socializare, alături de mesaj atașând un video.

Citește și – Paula Chirilă, fostă asistentă medicală, mesaj despre coronavirus: “Nu vrem să ajungem ca în China sau în Italia să numărăm morții“

Anca Lungu a explicat cum sunt puse în aplicare măsurile restrictive, măsuri care, cel mai probabil vor fi aplicate și în România în scenariul 4: „Această izolare este valabilă pentru toată lumea. Au început de marți la prânz. Președintele Macron a ținut un discurs și a anunțat că aceasta este măsura la care s-a gândit pentru a limita răspândirea virusului. Mă bucur că s-a luat această măsură. Din fericire, în Franța sunt acum 8000 de cazuri, însă văd că ele cresc constant, dar nu se depășesc 900- 1000 de cazuri pe zi. La cumpărături am ieșit ieri dimineață, când încă era voie. Este pustiu. Mă uit pe geam și rar trece o persoană pe stradă. De ce? Pentru că regulile sunt foarte stricte.”

Citește și – Ce vedete și-au închis afacerile din cauza epidemiei de coronavirus

„Dacă vrei să ieși la cumpărături, să alergi sau să îți plimbi câinele, trebuie să te înregistrezi online și trebuie să faci o declarație pe propria răspundere, în care îți treci datele de identificare și în care spui motivul pentru care ai ieșit afară. Dacă nu respecți ceea ce precizezi, iei amendă” 

Anca Lungu locuiește de câțiva ani buni în Franța, alături de soțul său și copii. Fosta prezentatoare de televiziune a făcut câteva dezvăluiri cutremurătoare despre situația prin care trece, atât ea, cât și populația franceză, din cauza epidemiei de coronavirus.Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

„Am mâncare în casă, orez, legume uscate. Știam că se apropie această perioadă, mai ales că suntem foarte aproape de granița cu Italia. Am făcut provizii, în fiecare zi, încet, încet.”

„Nu am fost foarte panicată. În momentul în care președintele a anunțat că urmează perioada de 15 zile, eu aveam mâncare în casă. Însă când am intrat în magazin, pentru a mai lua niște legume, totul era gol, și m-a apucat un sentiment de tristețe. Mi-au dat lacrimile când am văzut oameni panicați.” – a mărturisit Anca Lungu.

Citește și – Paula Chirilă, fostă asistentă medicală, mesaj despre coronavirus: “Nu vrem să ajungem ca în China sau în Italia să numărăm morții“

Citește și Dani Oțil îi gătește iubitei sale… gol. Cum se distrează cei doi, izolați la domiciliu. FOTO

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!