Alexandru Ciucu, în lacrimi vorbind despre refugiații din Ucraina: „Un val de disperare”

De Unica.ro, pe

Invitat în emisiunea „La Măruță”, Alexandru Ciucu (46 de ani) a vorbit cu lacrimi în ochi despre refugiații din Ucraina. Creatorul de modă s-a alăturat eforturilor de ajutorare a acestora, furnizând pahare și ceai cald ucrainenilor care au trecut înfrigurați granița din țara lor în țara noastră.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi vedea atâta recunoștință pentru un pahar cu ceai. (…) Îi vezi, înțelegi ce simt, ce e în sufletul lor, și… nu poți să zâmbești (n.red.: așa cum sunt sfătuiți voluntarii), faci un efort să nu plângi”, a spus Alexandru Ciucu cu lacrimi în ochi.

Alexandru Ciucu, în lacrimi vorbind despre refugiații din Ucraina: „Un val de disperare”

Dacă vrei să ajuți refugiații din Ucraina, consultă informațiile din acest articol: Cum poți ajuta Ucraina.

„N-am avut revelația asta de la început, dar îi vedeam cum vin, în special femei cu copii, cu disperare în ochi. Și mi-am zis că sunt, totuși, plecați de câteva zile, demult, nu zic că n-ar trebui să fie disperați, dar nu atât de… După mi-am dat seama că femeile astea se despart de soții lor cu 20 de minute înainte. Deci cu 20 de minute înainte erau cu rudele lor care n-au putut să treacă, care n-au avut voie. Vezi un val de disperare. Vii cu un pahar de ceai, iar ei nu se așteaptă la nimic”, a mai spus designerul.

Alexandru Ciucu și Alina Sorescu (35 de ani) formează un cuplu din anul 2008. Perechea are împreună două fiice, Carolina, în vârstă de 8 ani, și Ana Raisa, în vârstă de 5. Tot în emisiunea „La Măruță”, Alex Ciucu a explicat cum a ales el să gestioneze problema războiului în legătură cu fiicele lui.

„Sunt prea mici și nu vreau să simtă, cât se poate, să nu simtă lucrurile astea. Încercăm să-i ferim. Copiii, sub o vârstă, nu înțeleg efectiv ce se întâmplă. E o sperietură pe care nu o pot înțelege. O văd, văd lacrimi, văd durere, văd disperare și nu știu să o traducă. Cred că e mai bine așa. Fiecare părinte face și gestionează cum crede mai bine”, a mai spus creatorul de modă.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Cum funcționează sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei

Emmanuel Macron, mesaje de susținere în rusă și ucraineană, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe: „Soldații ruși violează femei în orașele ucrainene ocupate”

Declarații rasiste în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Rusia a invadat Ucraina pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie 2022, la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin (69 de ani).

Liderul de la Kremlin a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar așezările militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state din lume au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!