Trucul simplu care îți dezvăluie cât de proaspătă este carnea de pui cumpărată din supermarket

Carnea de pui este indispensabilă, dacă îți dorești un regim alimentar sănătos.

Carnea de pui conține vitamine, minerale, dar dispune și de toți aminoacizii esențiali funcționării optime a organismului. Este un aliment apreciat de români și consumat aproape zilnic de aceștia.

Chiar și așa, medicii nutriționiști ne recomandă să analizăm cu atenție puiul cumpărat din comerț. Este important ca respectiva carne să fie cumpărată de la producători autorizați și care să respecte toate normele din domeniu. La fel de importantă este și prospețimea cărnii.

Trucul simplu care îți spune dacă puiul cumpărat este proaspăt

Vestea bună este că există un truc foarte simplu pe care poți să-l pui în aplicare pentru a testa prospețimea cărnii de pui. Acesta a fost prezentat în cadrul Rachel Ray Show – emisiune celebra în SUA, în cadrul căreia se discută inclusiv subiecte culinare.

Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor, cu un deget, carnea de pui din caserolă. Dacă produsul este proaspăt, carnea ar trebui să revină la forma inițială. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că puiul este de ceva timp pe raftul supermarketului și ar trebui s găsești o altă variantă pentru cină.

Culoarea cărnii de pui este și ea foarte importantă

În afară acest truc simplu de mai sus, invitatul lui Rachel Ray – proprietar de abator – mai are câteva sfaturi pentru noi. Unul dintre acestea este legat chiar de culoarea cărnii de pui.

Pieptul de pui, cel pe care îl găsești de obicei ambalat separat, în caserole, trebuie să aibă o culoare rozalie. Dungile de grăsime, dacă acestea există, trebuie să fie cât mai deschise la culoare.

Dacă vezi piept de pui decolorat, cu porțiuni de carne care bat spre alb-gri, nu îl pune în coș. Acest lucru indică faptul că respectiva carne stă deja de ceva timp pe raftul supermarketului.

Dacă vorbim, în schimb despre copănele și aripi, învelite în piele, acestea ar trebui să fie deschise la culoarea. Nu îți fă griji dacă observi și urme de culoare galbenă pe carne. Este grăsime și este de preferat să aibă această culoare, mai spune invitatul lui Ray.

De ce este mai bine sa cumpărăm puiul întreg

Tot din emisiunea lui Rachel Ray aflăm și că este de preferat să cumperi un pui întreg, din care să folosești doar părțile de care ai nevoie. Economisești bani, în primul rând. Apoi, ai șanse maxime să cumperi un produs proaspăt și de cea mai bună calitate.

Vorbim aici în special de puii cumpărați direct din măcelării, unde, a dezvăluit invitatul lui Rachel Ray, puii sunt secționați de obicei atunci când angajații vor să-i vândă repede, pentru că deja stau în vitrină de ceva timp.

Cât de important este producătorul

Sursa din care provine carnea este și ea foarte importantă. De obicei găsești aceste informații verificând eticheta produsului pe care vrei să-l pui în coș. Cumpără carne de pui numai de la producători autorizați, care respectă toate normele sanitar-veterinare și de creștere a puilor aflate în vigoare. Este singura modalitate prin care poți fi sigur că pe masa ta ajunge un produs de cea mai bună calitate.

Unul dintre aceștia este chiar Iustin Paraschiv, CEO al Grupului Carmistin, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carne din România. Iustin a înființat compania când încă se afla pe băncile facultății. Grija pentru clienți și continua preocupare pentru ca produsele pe care firma le comercializează să fie de cea mai bună calitate au transformat curând compania într-un important nume de pe piața de trading cu produse alimentare.

Pe lângă trucurile de mai sus, nu uita sa verifici dacă puiul expus în supermarket se află într-o vitrină frigorifică funcțională.

Sursă foto: Shutterstock.com

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: