Actrița Louise Fletcher a murit

De Unica.ro, pe

Actrița Louise Fletcher a murit la vârsta de 88 de ani. Aceasta a fost premiată cu un Oscar pentru rolul din filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Decesul actriței a fost anunțat de agentul acesteia, David Shaul, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Fletcher a murit în somn, înconjurată de familie, în casa ei din Montdurausse, Franța.

Actrița Louise Fletcher a muritIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 5)

Louise Fletcher a fost diagnosticată cu cancer la sân de două ori, însă a reușit de fiecare dată să învingă această boală.

Cine a fost Louise Fletcher

Pe numele ei complet Estelle Louise Fletcher, actrița s-a născut pe 22 iulie 1934. S-a căsătorit la începutul anilor 1960 cu producătorul Jerry Bick, cu care a avut doi copii, John și Andrew. Louise și Jerry au divorțat în anul 1977.

În anul 1976, Fletcher a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, după ce a interpretat-o pe asistenta Mildred Ratched în filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Această peliculă a mai câștigat patru premii Oscar, la categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Milos Forman), „Cel mai bun actor în rol principal” (Jack Nicholson) și „cel mai bun scenariu adaptat” (Lawrence Hauben și Bo Goldman).

În discursul de acceptare, Louise le-a mulțumit părinților ei folosind limbajul semnelor, întrucât aceștia erau surzi. De asemenea, ea le-a mulțumit spectatorilor pentrru că au urât-o.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!