Tichete de masă pentru pensionari. În ce condiții vor fi acordate

De Unica.ro, pe

Ministerul Fondurilor Europene a elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgență ce prevede acordarea tichetelor de masă pensionarilor cu venituri mici

Aceste tichete vor fi acordate persoanelor vârstnice care locuiesc singure, au împlinit 75 de ani şi au venituri la nivelul pensiei sociale  (704 lei) şi persoanelor fără adăpost.

„Deoarece în această perioadă generată de criza COVID-19, una dintre cele mai afectate categorii de persoane este categoria persoanelor vârstnice care locuiesc singure în vârstă de 75 ani împliniţi şi peste, fără sprijin material, cu venituri sub pensia socială minimă asigurată în plată, pentru care sunt necesare, pe de o parte, servicii sociale de sprijin la domiciliu, iar pe de altă parte sprijin constând mai ales în asigurarea de mese calde necesare pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populaţiei celei mai expuse riscurilor de orice natură, se justifică necesitatea asigurării unor condiţii minime de trai prin oferirea unei mese calde”, se arată în proiectul OUG.

Citeşte şi: Şocant: Top 3 bătrâni nebuni. Pensionari care sar cu paraşuta

O altă categorie de persoane afectată în mod direct de COVID-19 sunt persoanele fără adăpost care se află în risc de sărăcie extremă şi care reprezintă o categorie socială extrem de vulnerabilă pentru răspândirea virusului COVID-19.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Tichetele electronice pentru mese calde vor fi alimentate lunar și se vor emite şi gestiona numai de către unităţile autorizate. Tichetele emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar. Valoarea nominală a unui tichet electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună.

sursa foto -123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!