Subiecte bac 2019 română

De Unica.ro pe
Subiecte bac română 2019. Luni, 1 iulie a început sesiunea iulie a examenului de bac, cu limba română. Elevii au primit subiecte bac 2019 română șa ora 9:00, ei având la dispoziție trei ore pentru rezolvare.

Subiectele de la română la bac 2019, au fost structurate în trei părți, fiecare parte fiind putând fi notat cu maximum 30 de puncte. Se adaugă 10 puncte acordate din oficiu.

Subiecte bac 2019 română – profilul real și uman

Subiecte bac 2019 română. Subiectele sunt diferite în funcție de profilul absolvit de candidați. Elevii care au terminat un profil uman sau pedagogic au avut de scris un eseu privind o poezie scrisă de tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Elevii absolvenți ai un profil real sau tehnologic au primit la subiecte bac 2019 română de scris un eseu referitor la o pozie aparținând lui George Bacovia sau Lucian Blaga.

Absolvenții de profil real au mai avut de scris despre perspectiva narativă din ”Venea o moară pe Siret” de Mihail Sadoveanu.

Elevii de la profilul uman au mai primit un text din Junimea cinci întrebări pe marginea lui.

Subiecte bac 2019 română – regulile respectate de candidați

Candidații care au susținut azi examenul de bac 2019 proba de limba română, au avut de respectat mai multe reguli. Astfel, ei au fost nevoiți să foloseasca cerneală de culoare albastră. De asemenea, elevii surprinși cu materiale interzise în sala de examen bac 2019 română, au fost eliminați din examen.

Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte bagaje. Manualele, cărțile, culegerile, notițele, caietele sunt interzise în sala de examen. Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul.

Calendar bac 2019

3-4 Iunie 2019 – Examen oral de Limba Română – proba A;

5-6 Iunie 2019 – Examen oral de Limba Maternă – proba B;

7, 10, 11 Iunie 2019 – Evaluarea Competențelor digitale – proba D;

12-13 Iunie 2019 – Examen oral de limba străină – Proba C;

1 Iulie – Limba și Literatura Română – proba Ea – examen scris;

2 Iulie – proba scrisă la Limba și Literatura Maternă – proba Eb ;

3 Iulie – Proba obligatorie a profilului – proba Ec – examen scris;

4 Iulie – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed – examen scris;

Toate rezultatele la bac 2019 vor fi afișate pe 8 iulie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro