Raed Arafat: „Va trebui să ajungem la o conviețuire cu acest virus”

De Oana Savin, pe
Secretarul de Stat Raed Arsfat susține că starea de urgență trebuie prelungită și că aceste măsuri sunt luate pentru protejarea populației.

Dacă vezi că într-o țară care a relaxat măsurile numărul cazurilor începe să crească poate fi un avertisment și pentru tine. La un moment dat va trebui să ajungem la conviețuire cu acest virus, nu ai cum să nu ajungi la o conviețuire pentru că nu va dispărea. Nu știm în toamnă ce va face, ce puseuri va avea, trebuie să fim pregătiți, o pandemie poate veni în valuri, nu o singură dată și gata”, a afirmat Arafat la Realitatea TV.

Măsurile luate pe linie medicală cu siguranțp nu sunt măsurile pe care le-ar dori să le vadă cei din domeniul economic sau social pentru că sunt dure, au impact foarte serios. Trebuie să punem în balanță. Ce preferăm? O problemă care poate că trecem peste ea pe linie economică și socială sau să ne trezim la un moment dat că avem zeci de mii sau mii de morți și să ne întrebe cineva de ce nu ați luat măsuri mai dure ca să preveniți? Sunt convins că dacă nu am fi luat măsurile până la acest moent și am fi avut mai mulți decedați acum întrebarea ar fi fost cine-i de vină că nu a luat măsurile”, a mai spus Raed Arafat.

Citește și: Șase noi tipuri de coronavirus, descoperite de cercetători în lilieci

De asemenea, el a explicat că aceasta este prima pandemie serioasă cu care se confruntă lumea din anul 1918 și până în prezent.

Să înțelegem că trecem printr-o situație neobișnuit de serioasă, ultima dată a trecut lumea printr-o situație similară în 1918 când s-au confruntat cu o pandemie de o asemenea amploare. Până atunci au mai fost 2-3 pandemii dar mai limitate. E prima oară din 1918 când ne confruntăm cu o pandemie în aproape toate țările lumii, asupra unor țări foarte evoluate – Franța, Italia, SUA, și vedeți impactul”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!