Prima țară din Europa care dublează salariile medicilor ce îngrijesc pacienți cu COVID-19

De Unica.ro, pe

Autoritățile din Polonia au decis ca salariile personalului medical care se află în prima linie în lupta cu pandemia de coronaviurs să fie dublate.

Ministrul Sănătății Adam Niedzielski a anunțat că toți cei care îngrijesc pacienți cu COVID-19, inclusiv paramedici și diagnosticieni din laboratoarele de spital, vor primi mai mulți bani. Măsura a intrat în vigoare imediat după anunțul făcut de guvernul polonez.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Pe lângă această decizie, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a dat dispoziţie ca şase companii controlate de stat, printre care două rafinării, o bancă şi o companie minieră de cupru, să construiască spitale temporare pentru a ajuta ţara în lupta cu epidemia, potrivit Agerpres.

În Polonia, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut accelerat în ultimele săptămâni, Ministerul Sănătăţii raportând vineri 21.629 de cazuri noi. În spitalele din Polonia sunt tratate în prezent peste 15.400 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar disponibile pentru bolnavii de COVID-19 peste 23.000 de paturi.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!