Modificări în plata șomajului tehnic după 1 iunie. Ludovic Orban a făcut anunțul

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 21 mai 2020, 12:36

Guvernul României va continua susținerea angajaților și a companiilor care au fost și sunt afectați de măsurile de restricție impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că, după data de 1 iunie, şomajul tehnic va fi înlocuit de un procent de până la 41,5% din salariul brut.

Citeşte şi: INTERVIU. Ce angajați riscă să intre în șomaj tehnic pe fondul crizei COVID-19

„Pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a declarat Orban, în ședința de miercuri.

În plus, Guvernul va acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

Potrivit premierului Orban, aproximativ 600.000 de români au fost în şomaj tehnic şi până la 700.000 de români își vor căuta un loc de muncă în perioada următoare.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro