Interpol: „Urmează un val global de infracțiuni în contextul pandemiei”

De Raluca Vițu, pe

În contextul pandemiei de coronavirus, criminalitatea organizată profită de panica oamenilor și va urma, potrivit avertizărilor specialiștilor de la Interpol, un val global de infracțiuni.

Jurgen Stock, directorul Interpol, avertizează că în cazul dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19, răufăcătorii vor încerca să exploateze volumul mare de cerere inundând pieţele cu medicamente contrafăcute.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Conform directorului Interpol, pe piață deja au apărut echipamente de protecţie personală necertificate, inclusiv măşti de portecție sau produse contrafăcute destinate dezinfectării mâinilor.

„Va veni un nou mare val, un val global, imediat ce se va profila un vaccin. Răufăcătorii care operează pe plan global exploatează noile temeri şi preocupări ale oamenilor şi trebuie să-şi reprofileze activităţile criminale”, a explicat directorul Interpol, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: SRI: Sms-ul „Detalii secrete Covid-19” contine un virus ce oferă accesul hackerilor la datele bancare

Jurgen Stock a mai subliniat că infractorii vor încerca să-i înşele și pe vârstnici și, de asemena, vor creşte și nivelurile de criminalitate informatică, în contextul în care foarte mulţi oameni lucrează de acasă.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro