În Germania se recomandă aerisirea sălilor de clasă de trei pe oră. Elevii vor purta căciuli și fulare la cursuri

De Unica.ro, pe

Pentru a preveni transmiterea noului coronavirus, experții recomandă aerisirea temeinică a încăperilor. În acest context, autoritățile din Germania se gândesc să propună profesorilor aerisirea regulată a sălilor de clasă, chiar dacă acest lucru ar însemna ca elevii să poarte căciuli și fulare la cursuri în această iarnă.

Citeşte şi: Cum te tratezi acasă dacă ai o formă ușoară de COVID-19. Sfaturile medicului Virgil Musta

„Ca să te protejezi de particulele infecţioase, aerul ar trebui împrospătat de trei ori pe oră. Acest lucru înseamnă că aerul este complet înlocuit cu aer proaspăt din afară de trei ori pe oră”, au precizat reprezentanții Agenţiei pentru Mediu din Germania (UBA), potrivit Agerpres.

Astfel, ferestrele sălilor de clasă se vor deschide larg pentru o perioadă de trei până la cinci minute, de trei ori pe oră.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

UBA mai precizează ca ferestrele ar trebui ținute larg deschise pe perioada pauzelor, iar profesorii trebuie să nu deschidă uşile claselor pentru a evita răspândirea particulelor infecţioase prin coridoare în alte părţi ale şcolii.
Aerisirea încăperilor este o practică devenită obsesie naţională în Germania și a fost recent adăugată la strategia guvernului german de luptă împotriva coronavirusului. Cancelarul Angela Merkel a apreciat această practică ca fiind o modalitate ieftină şi eficientă de prevenire a transmiterii virusului.

Părinţii şi profesorii se gândesc să recomande elevilor purtarea căciulilor şi a fularelor în interiorul claselor în cazul în care deschiderea largă a ferestrelor va deveni obligatorie.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!