O femeie de 39 de ani, fără alte boli, a murit de COVID-19. Medic: „Nu mai avea suprafață pulmonară pentru a respira”

De Unica.ro, pe

O femeie de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio altă boală, a decedat după ce a fost diagnosticată cu COVID-19.

Femeia a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar medicii spun că plămânii ei erau foarte afectați. Deși starea femeii era la început stabilă, s-a agravat brusc, iar în weekend a murit.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 1555

„S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, spune Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia, potrivit digi24.ro.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire. Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, a mai spus medicul.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!